Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μεγάλη έκθεση με γλυπτά του Ισπανού εικαστικού στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Αλλά... μπορείτε να δείτε γλυπτά του Πικάσο και στην Αθήνα.

O Πικάσο δεν έγινε γνωστός για τα γλυπτά του, τα αγαπούσε όμως και πάντα διακοσμούσε με αυτά το σπίτι και το εργαστήριο του.
Το πρώτο του γλυπτό έγινε το 1902 και το τελευταίο το 1964, όταν ήταν ήδη 84 ετών.
Το 1966 σε μια αναδρομική έκθεση που είχε γίνει προς τιμήν του στο Παρίσι, το κοινό ήρθε για πρώτη φορά κοντά, με αυτή την πτυχή του έργου του.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αν βρεθείτε στη Νεα Υόρκη, το MοMA φιλοξενεί την έκθεση «Picasso Sculpture» που παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του, πλαισιωμένα από φωτογραφίες και σχέδια σε χαρτί.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η έκθεση παρουσιάζεται ήδη περισσότερο από μήνα στο μουσείο και οι ουρές του κόσμου για να τη δουν ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ενώ τα δημοσιεύματα του Τύπου είναι εγκωμιαστικά.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η αυτοδίδακτη πλευρά του Πικάσο, δέθηκε με τη ρηξικέλευθη ματιά του και ανανέωσε τη σύγχρονη τέχνη.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η έκθεση φιλοξενεί εκατό έργα, δάνεια από μεγάλα δημόσια ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές από την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο, συν πενήντα έργα που ήρθαν από το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι και είναι χωρισμένη σε ενότητες ανάλογα με την περίοδο της ζωής του που αποφάσιζε να ασχοληθεί με τη γλυπτική.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 4


«Μπορούμε να γενικεύσουμε και να πούμε ότι η γλυπτική του έχει μια ιδιοτροπία και μια παιγνιώδη διάθεση. Μοιάζει σαν να είναι ένα παιδικό παιχνίδι, που κάνει πολύ θόρυβο, ακόμη κι όταν τα θέματά του είναι σοβαρά ή όταν οι τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι πολύ περίπλοκες» τονίζουν οι επιμελητές στον κατάλογο της έκθεσης του ΜΟΜΑ.

Πικάσο στο MοMA: Η έκθεση με τις μεγαλύτερες ουρές στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Τα γλυπτά του Πικάσο μας περιμένουν στο MοMA της Νέας Υόρκης έως 7 Φεβρουαρίου. Αν όμως δεν σκοπεύετε να πάτε στη Νέα Υόρκη μπορείτε να δείτε και στην Αθήνα, πολύ ενδιαφέροντα γλυπτά (και όχι μόνο) του Πάμπλο Πικάσο, στην έκθεση «Πικάσο-Κοκτώ» του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Η έκθεση στην Αθήνα
«Πάμπλο Πικάσο - Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού. Kunstmuseum Pablo Picasso Münster & Συλλογή Γιάννη Kονταξόπουλου»
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206
Εισιτήρια: 7€ (κανονικό), 4€ (άνω των 65, φοιτητικό), δωρεάν για ανέργους. Για την έκδοση μειωμένου ή δωρεάν εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και κάρτας ανεργίας αντίστοιχα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (10:00-18:00), Πέμπτη (10:00-20:00)
Διάρκεια έκθεσης: ως 28/02/2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ