Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες] - iefimerida.gr

Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολυχώρος της οδού Νορμανού φιλοξενεί την έκθεση «Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση» που εγκαινιάζεται 28/11 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13/12.

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης. Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο "σώμα", την επιστροφή στην "αναγέννηση".
Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος. Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης

Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

H έκθεση
«Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση», ομαδική
taf: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Σάββατο 28/11, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: ως 13/12
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ taf Μαναστηράκι εικαστική έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ