Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λυρική Σκηνή τον Δεκέμβριο ανεβάζει τη Μποέμ του Πουτσίνι, με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο.

Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 19ου αιώνα, παραμονή Χριστουγέννων, με τις παγωμένες σοφίτες και τα καπνισμένα μπιστρό. Σε αυτό το κάδρο τοποθέτησε η σπουδαία Λίνα Βερτμύλλερ την «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, επιλέγοντας μια σκηνοθετική γραμμή απολύτως συνεπή στο πνεύμα του έργου.

Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

H δημοφιλέστατη «Μποέμ» θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Ολύμπια»της Λυρικής από 10 Δεκεμβρίου και για επτά παραστάσεις, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την εποχή όπου όλα τα λυρικά θέατρα του κόσμου επαναλαμβάνουν σταθερά το δράμα των δυο νέων.
Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή, από τη στιγμή που συναντιούνται έως τον άτυχο θάνατο της κοπέλας από φυματίωση.

Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1


Μια διαχρονική παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ΕΛΣ την δεκαετία του '90, καταφέρνει να παραμένει φρέσκια έως και σήμερα και να συγκινεί το κοινό.
Η Ιταλίδα σκηνοθέτρια με τον σκηνογράφο ενδυματολόγο Ενρίκο Γιομπ θέλησαν να παρουσιάσουν μια Μποέμ με διαφορετική οπτική στην κλασσική αυτή παραγωγή της Λυρικής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997. Οι δύο διακεκριμένοι Ιταλοί καλλιτέχνες δεν ήθελαν μια Μιμή εξαρχής μελαγχολική, λυπημένη που κεντά λουλούδια και είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Ροντόλφο, ενώ ασθενεί και οδεύει προς το θάνατο. Αντιθέτως επέλεξαν να παρουσιάσουν δύο νέους ανθρώπους που είναι αρραβωνιασμένοι με την ζωή - έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα που μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης.

Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στον ρόλο της Μιμής η Τσέλια Κοστέα, η Έλενα Κελεσίδη (η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου) και η Άννα Στυλιανάκη, ενώ στον ρόλο του Ροντόλφο ο Ματτέο Λίππι και ο Γιάννης Χριστόπουλος. Τον Μαρτσέλλο θα ερμηνεύσουν εναλλάξ οι Ματτία Ολιβιέρι και Κύρος Πατσαλίδης, ενώ την Μουζέττα ερμηνεύουν η Μαρία Κόκκα και η Μαρία Παλάσκα.

Δειτε το τρέιλερ της παράστασης

Διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης.

Η χαρά της ζωής και της νιότης, με επιρροές Τουλούζ Λωτρέκ - ΕΛΣ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η παράσταση
«Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210 3662100
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμύλλερ
10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: (20.00)
Απο 15-55ευρώ το εισιτήριο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα Λυρική Mποέμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ