Συγκινημένος ο Ολάντ: Η Γαλλία δεν θα αλλάξει - Θα ζήσουμε με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεκρών - iefimerida.gr

Συγκινημένος ο Ολάντ: Η Γαλλία δεν θα αλλάξει - Θα ζήσουμε με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεκρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελετή τιμής στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο αμέσως μετά το βίντεο που προβλήθηκε με τους 130 που έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε πρώτα να απευθυνθεί στις οικογένειας των θυμάτων ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στο σχέδιο εξόντωσης του ISIS.

Ο λόγος του Φρανσουά Ολάντ

«Αντιπροσωπεύουν τη ζωή, γι'αυτό τους σκότωσαν. Τους αφαίρεσαν τη ζωή γιατί αντιπροσωπεύουν την ίδια τη Γαλλία. Οι γονείς δεν θα δουν ποτέ ξανά τα παιδιά τους, τα παιδιά δεν θα δουν ποτέ ξανά τους γονείς τους. Τα ζευγάρια χωρίστηκαν για πάντα, τα αδέρφια δεν θα ξαναδούν το ένα το άλλο. Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας και θα προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο σας.

Τι θέλουν από εμάς οι τρομοκράτες;Να μας διχάσουν, να στρέψουν το έναν εναντίον του άλλου; Εχουν μόνο το θάνατο στο μυαλό τους και εμείς έχουμε αγάπη, αγάπη για τη ζωή. Η Γαλλία δεν θα θυμάται μόνο τα πρόσωπα και τα ονόματα των νεκρών αλλά τις ελπίδες, τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους.

Η Γαλλία δεν είναι εχθρός κανενός έθνους. Υπόσχομαι πως η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει το στρατό των φανατισμένων που διέπραξαν αυτό το έγκλημα. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους και θα νικήσουμε. Δεν θα αλλάξουμε εμείς. Είμαστε ενωμένοι στις βασικές αρχές της ζωής.

Αυτοί που σκοτώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου αντιπροσωπεύουν τις αξίες και η δική μας ευθύνη πλέον είναι να ζήσουμε με αυτές τις αξίες.

Θα χρησιμοποιήσουμε το θυμό μας για να υπερασπιστούμε την ελευθερία.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αλληλεγγύη όλου του πλανήτη προς τη Γαλλία, το πλήθος που τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο της χώρας μας και τις γαλλικές σημαίες».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γάλλου προέδρου, το πλήθος τραγούδησε για 2η φορά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, με τον Φρανσουά Ολάντ να παραμένει όρθιος και σιωπηλός.

Συγκινημένος ο Ολάντ: Η Γαλλία δεν θα αλλάξει - Θα ζήσουμε με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεκρών | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ Γαλλία 13 νοεμβριου Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ