Επεισοδιακό τηλεφώνημα Τσίπρα στη Φώφη: Εχετε ευθύνες και εσείς για το Ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Επεισοδιακό τηλεφώνημα Τσίπρα στη Φώφη: Εχετε ευθύνες και εσείς για το Ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς για το αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έχει εδώ και λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον πρωθυπουργό πως «το Ασφαλιστικό δεν είναι εθνικό θέμα, θα έπρεπε να έχει λυθεί με άλλο τρόπο», με τον κ. Τσίπρα να της απαντά ότι «το ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα» και να προσθέτει ότι συγκαλεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μιας και τα προβλήματα του ασφαλιστικού είναι διαχρονικά και έχουν ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν στο παρελθόν.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τής ανέφερε ότι το Ασφαλιστικό είναι θέμα που αφορά τις μέλλουσες γενιές, για να του απαντήσει η κυρία Γεννηματά ότι και η Παιδεία είναι εθνικό θέμα αλλά έσπευσε να κάνει αλλαγές με τον... Μπαλτά και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση. Χρησιμοποιώντας μάλιστα λίγο αργότερα τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, έγραψε το ακόλουθο μήνυμα.

Επεισοδιακό τηλεφώνημα Τσίπρα στη Φώφη: Εχετε ευθύνες και εσείς για το Ασφαλιστικό | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον πρωθυπουργό ότι θα πάει στη σύσκεψη, αλλά μόνο για να συζητήσει για το προσφυγικό και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν την ασφάλεια και τα εθνικά μας θέματα και θα απαντήσει εντός της ημέρας για το αν θα καθίσει στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο της ΟΤΟΕ, άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο θέμα της εθνικής συνεννόησης και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ως φαίνεται ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους.

Δεν θα τους βρει σε εμάς.

Εμείς θέλουμε την Εθνική Συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κος Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα.

Αν ειλικρινά θέλουν πραγματικό διάλογο ας φέρουν τις προτάσεις τους στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Και με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο ίδιος από τον περασμένο μήνα, αν πραγματικά τον ενδιέφεραν ο προτάσεις μας ή να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή.

Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιείται ως χώρος αναζήτησης συνενόχων για θέματα άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ