Σουηδία: Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός ξεσπά σε κλάματα όταν ανακοινώνει ότι θα υποδεχθούν λιγότερους πρόσφυγες [βίντεο] - iefimerida.gr

Σουηδία: Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός ξεσπά σε κλάματα όταν ανακοινώνει ότι θα υποδεχθούν λιγότερους πρόσφυγες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλάματα ξέσπασε η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Σουηδίας χθες, όταν ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στη χώρα λόγω των πολέμων και των διώξεων που επικρατούν στις πατρίδες τους.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η σουηδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα δεχόταν 190.000 πρόσφυγες, την Τρίτη όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Stefan Löfven δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί περιοριζόμενος στο ελάχιστο όριο που έχει θέσει η ΕΕ πράγμα που σημαίνει ότι η Σουηδία θα μπορεί να χορηγεί μόνο προσωρινές άδειες παραμονής.

Όπως είχε πει, η χώρα έχει ανάγκη από μία ανάπαυλα. «Με πονάει που η Σουηδία δεν είναι πλέον ικανή να δεχτεί αιτούντες άσυλο στο ανώτατο επίπεδο. Απλά δεν μπορούμε άλλο», είπε.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια πρωθυπουργός που έκανε χθες την ανακοίνωση ήταν εμφανώς στενοχωρημένη από την έκβαση αυτή. «Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής» είπε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. «Πρόσφατα είχαμε δύσκολες συζητήσεις στο κόμμα. Σχετικά με την αντίληψη της πραγματικότητας. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχω πειστεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε τους πολιτικούς του πράσινου κόμματος να κάνουν στην πραγματικότητα κάτι», είπε πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

Σε σχόλια που έκανε αργότερα, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η στροφή αυτή ήταν μία «τρομερή απόφαση», αλλά το να αφήσει την θέση της θα είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ