Στο ταμπλό του Χ.Α. από τις 2 Δεκεμβρίου με νέα ονομαστική τιμή οι μετοχές Alpha, Eurobank και Πειραιώς- Την Πέμπτη της ΕΤΕ - iefimerida.gr

Στο ταμπλό του Χ.Α. από τις 2 Δεκεμβρίου με νέα ονομαστική τιμή οι μετοχές Alpha, Eurobank και Πειραιώς- Την Πέμπτη της ΕΤΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική της φάση εισέρχεται η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς ήδη οι τρεις εξ αυτών κατεβαίνουν από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου για να επανέλθουν, μετά το reverse split, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα σταματά και η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να αρχίσει η δημόσια προσφορά για την άντληση των 300 εκατ. ευρώ και θα επανέλθουν στο ταμπλό την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο σταματά και η διαπραγμάτευση των τριών warrants, Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank με αφορμή την αναστολή των μετοχών των τραπεζών. Το Χ.Α. ανακοινώσε ότι η δημοσιοποίηση των νέων χαρακτηριστικών των warrants θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση των τραπεζών, το αργότερο πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών τους, που θα προκύψουν από το reverse split.

Εθνική Τράπεζα
Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η δημόσια προσφορά της Εθνικής Τράπεζας προς τους Έλληνες επενδυτές, στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν έως και 1.000.000.000 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμής διάθεσης 0,30 ευρώ. Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει τρεις εργάσιμες ημέρες.
Σημειώνεται ότι από τη δημόσια προσφορά προς τους ξένους επενδυτές και από την ανταλλαγή ομολόγων έναντι μετοχών, η Εθνική κατάφερε να αντλήσει 1,16 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Στις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αυτές προκύπτουν από την ΑΜΚ της τράπεζας, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση. Από την Παρασκευή 27.11.2015, παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους. Δικαιούχοι των νέων μετοχών που θα προκύψουν από το reverse split θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων ως κάτοχοι των μετοχών κατά την Δευτέρα 30.11.2015 (Record Date).
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 61.019.798 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία, € 0,30 ανά κοινή μετοχή, ορίζεται η Τετάρτη 02.12.2015. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο των μετοχών της Τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 61.019.798 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές.

Alpha Bank- Eurobank
Στις 2 Δεκεμβρίου θα τεθούν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Eurobank και της Alpha Bank, κατόπιν της έγκρισης των ενημερωτικών δελτίων των δύο τραπεζών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα, από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου, θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών τόσο της Eurobank όσο και της Alpha Bank, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω του reverse split (συνένωση μετοχών).
Όσον αφορά στην Eurobank, στις 30 Νοεμβρίου, θα καταγραφούν οι δικαιούχοι των μετοχών, ενώ την ίδια ημέρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα εγκρίνει την εισαγωγή των νέων μετοχών.

Αναφορικά με την Alpha Bank, η έγκριση της ΕΧΑΕ για την εισαγωγή των νέων μετοχών θα λάβει χώρα την Παρασκευή (27/11), ενώ η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων των νέων μετοχών είναι η 30η Νοεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των νέων μετοχών στους δικαιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ