Οριακή πτώση για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Εκλεισε με -0,01% - iefimerida.gr

Οριακή πτώση για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Εκλεισε με -0,01%

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινήθηκε σε ιδιαίτερα περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 642,77 μονάδες, σημειώνοντας ανεπαίσθητη υποχώρηση 0,01%.

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Εθνικής (-25,38%), η οποία υποχώρησε σε νέα ιστορικά χαμηλά. Η μετοχή της Εθνικής διαγράφεται από τη σύνθεση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600, από τις 21 Δεκεμβρίου. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η Eurobank.

Οι μετοχές τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, από αύριο, θα τεθούν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split.

Οι μετοχές της Εθνικής θα είναι διαπραγματεύσιμες, μέχρι και αύριο και, από τη Δευτέρα 30/11, αναστέλλεται η διαπραγμάτευσή τους. Κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants).

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 25,678 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 233.231.601 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,18%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο αγορές μετοχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ