Ο Ολάντ στη Μόσχα με Πούτιν για να «δέσει» τη συμμαχία - iefimerida.gr

Ο Ολάντ στη Μόσχα με Πούτιν για να «δέσει» τη συμμαχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ περιμένει πολλά από τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης στη Μόσχα, για να οικοδομήσει μια «μεγάλη συμμαχία», με στόχο «να καταστρέψει» το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Παρίσι και για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στο όρος Σινά.


Οι επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο σε 130 άτομα στο Παρίσι και ανάγκασαν τη Γαλλία να υποχωρήσει στις θέσεις της για τη Συρία ώστε να δώσει προτεραιότητα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλη, η Γαλλία ανοίγει μια πόρτα συνεργασίας με τη Ρωσία την οποία ως σήμερα είχε αρνηθεί.
«Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν» δηλώνει Γάλλος διπλωματούχος στο Reuters.
Το Παρίσι επιμένει σε τρία σημεία: να εμποδίσει τον Σύριο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Ασαντ να βομβαρδίζει άμαχους πολίτες, να βάλει στο στόχαστρο τους τζιχαντιστές στην περιοχή και να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης του Ασαντ από την εξουσία, τον οποίο οι Ρώσοι στηρίζουν ως σήμερα.
«Αν κατορθώσουμε να πείσουμε τον Πούτιν στα τρία αυτά σημεία θα είναι θετικό», προσθέτει ο ίδιος Γάλλος διπλωμάτης.
Σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθεί δείπνο των δύο ηγετών το βράδυ της Πέμπτης και ότι οι συζητήσεις θα αφορούν «τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή αλλά και η συνεργασία στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πούτιν Ολάντ Μόσχα δείπνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ