Ανεστάλη η απεργία της Lufthansa στις 26 και 27 Νοεμβρίου - iefimerida.gr

Ανεστάλη η απεργία της Lufthansa στις 26 και 27 Νοεμβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το συνδικάτο UFO που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς και τους ιπτάμενους φροντιστές της Lufthansa αποφάσισε τελικά να μην πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Η απεργία που έχει ανακοινωθεί ανεστάλη και το UFO θα συμμετάσχει σε μια “συνάντηση κορυφής για την απασχόληση”» που θα διοργανώσει η εταιρία στις 2 Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα η UFO στον ιστότοπό της. Από την πλευρά της η Lufthansa διευκρινίζει πως το συνδικάτο αναστέλλει κάθε απεργιακή κινητοποίηση τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Έπειτα από εμπιστευτικές συνομιλίες που είχαν η διοίκηση του αερομεταφορέα και εκπρόσωποι του συνδικάτου, «τα δύο μέρη κατέληξαν χθες σε συμφωνία στο περίγραμμα μιας επίλυσης της διαμάχης», για τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Lufthansa, προτού δώσει τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας πέντε σημείων. Η Lufthansa χαιρετίζει ιδιαίτερα τη βούληση του συνδικάτου να συνεργαστεί προκειμένου να μειωθούν τα κόστη του προσωπικού.

Από την πλευρά του το UFO εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διεύθυνση του ομίλου εγκατέλειψε την απαίτηση να καθορίσει την ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής για την απασχόληση «μονομερώς», προειδοποίησε ωστόσο ότι οι χθεσινές συνομιλίες έδειξαν πως «τα προβλήματα παραμένουν».

Πριν από δύο εβδομάδες, η πιο μακρά απεργία στην ιστορία της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 4.600 πτήσεις στη διάρκεια επτά ημερών, επηρεάζοντας πάνω από 540.000 επιβάτες.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό εταιριών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair και μεταφορείς του Κόλπου όπως η Emirates ή η Eithad.

Ενώ το προσωπικό καμπίνας απήργησε για πρώτη φορά από το 2012, οι 5.400 πιλότοι της Lufthansa, τους οποίους εκπροσωπεί το συνδικάτο Cockpit, πραγματοποίησαν 13 απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015, προκαλώντας την ακύρωση 12.800 πτήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lufthansa Απεργία αναστολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ