ΗΠΑ: Ανθρώπινο λάθος το «χτύπημα» στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους 22 νεκρούς - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ανθρώπινο λάθος το «χτύπημα» στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους 22 νεκρούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολλά ανθρώπινα και τεχνικά λάθη απέδωσαν οι ΗΠΑ το βομβαρδισμό στην Κουντούζ, τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος έπληξε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, το οποίο έγινε κατά λάθος ο στόχος των δυνάμεων που κανονικά ήθελαν να πλήξουν κοντινό σημείο από όπου πυροβολούσαν Ταλιμπάν.

Η έρευνα για το περιστατικό της 3ης Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος που βομβάρδισε την περιοχή, στόχευσε κατά λάθος το νοσοκομείο και όχι το συγκρότημα στο οποίο βρίσκονταν οι μαχητές, όπως ανακοίνωσε και ο στρατηγός Τζον Κάμπελ, παρουσιάζοντας μία περίληψη αυτής της έρευνας. Ο ίδιος προανήγγειλε πειθαρχικές διαδικασίες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε.

Ηδη, μετά από την επίθεση, το Πεντάγωνο είχε καταλήξει ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ενημερώνοντας τις ΗΠΑ για την τοποθεσία του νοσοκομείου.

Νοσοκομεία, σχολεία και τζαμιά δεν επιτρέπεται να δεχθούν επίθεση από τον αμερικανικό στρατό, ακόμη κι αν βρίσκονται σε αυτά μαχητές. Τα μέλη της οργάνωσης επανειλημμένα έχουν τονίσει ότι δεν υπήρχαν Ταλιμπάν στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα.

Αυτό που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο όμως είναι το πώς έγινε αυτό το τραγικό λάθος και μπέρδεψαν το νοσοκομείο με το συγκρότημα στο οποίο βρίσκονταν οι μαχητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ