Εκθεση του «ηδονοβλεψία» των γυναικών, Χέλμουτ Νιούτον, για τρεις μέρες στο Λονδίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκθεση του «ηδονοβλεψία» των γυναικών, Χέλμουτ Νιούτον, για τρεις μέρες στο Λονδίνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκθεση με 24 vintage εικόνες του φωτογράφου, προς πώληση, διοργανώνει η πρωτοποριακή ηλεκτρονική ONGallery, στον εκθεσιακό χώρο The Showroom Presents.

Η λογική Pop-Up που μέχρι τώρα την έχουμε δει να εφαρμόζεται σε ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια (και στην Ελλάδα) επεκτείνεται πλέον και στον χώρο της τέχνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διάσημη πλέον ηλεκτρονική γκαλερί ONGallery η οποία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο αλλά ήδη θεωρείται ορόσημο πρωτοπορίας στο Λονδίνο από τους ψαγμένους και μοντέρνους συλλέκτες.

Η ONGallery λοιπόν διοργανώνει από αύριο και για τρεις μόνο μέρες μία αναδρομική έκθεση αφιέρωμα στον σπουδαίο Γερμανό φωυγράφο μόδας Χέλμουν Νιούτον, η οποία περιλαμβάνει 24 εικόνες του με θέμα τον γυναικείο ερωτισμό (με ρούχα ή χωρίς).

Ο Χέλμουτ Νιούτον γεννήθηκε το 1920 στο Βερολίνο και είχε εβραϊκή καταγωγή. Υπήρξε ίσως ο πιο αναγνωρισμένος, φωτογράφος μόδας στον κόσμο. Οι προκλητικές ασπρόμαυρες εικόνες του που δημοσιεύονταν σταθερά στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας διεθνώς αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και μίμησης για πολλούς συναδέλφους του. Ο ίδιος ωστόσο κατηγορούνταν συχνά ως μισογύνης, ηδονοβλεψίας, που μείωνε εσκεμμένα τον γυναικείο ερωτισμό, φωτογραφίζοντας ψυχρά γυμνά σώματα. Ο Χέλμουτ Νιούτον αρνούνταν κατηγορηματικά τις πιο πάνω κατηγορίες. «Αγαπώ τις γυναίκες, αγαπώ τα σώματά τους, θεωρώ σέξι ακόμα κι ένα βλέμμα τους. Οι φωτογραφίες μου στόχο έχουν να δείξουν πόσο επιβλητικός είναι ο γυναικείος ερωτισμός. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό για το οποίο κατηγορούμαι».


Η έκθεση
«Helmut Newton», retrospective
The Showroom Presents: 25 Effie Road, Fulham Broadway, SW6 1EL, Λονδίνο
Διαρκεί: από 26/11-28/11
Λειτουργεί: 10.00-18.00
Πληροφορίες: www.ongallery.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χέλμουτ Νιούτον έκθεση Pop-up Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ