Έρχεται ο «Μεσσίας» (του Χαίντελ) στην Αθήνα - iefimerida.gr

Έρχεται ο «Μεσσίας» (του Χαίντελ) στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μεσσίας του Γκέοργκ-Φρήντριχ Χαίντελ (1865-1759), το δημοφιλέστερο ίσως θρησκευτικό έργο όλων των εποχών, παρουσιάζει η Καμεράτα Ορχήστρα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Έργο που εξακολουθεί να μαγεύει τους ακροατές 250 χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού του. Ο Χαίντελ συνέθεσε το περίφημο ορατόριό του, το 1741, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να το παρουσιάσει στο Δουβλίνο, όπου θα μετέβαινε κατόπιν πρόσκλησης του αρμοστή της Ιρλανδίας, κόμη του Ντέβονσαϊρ, στο πλαίσιο μιας σειράς φιλανθρωπικών συναυλιών. Μάλιστα, τα έσοδα από τις παρουσιάσεις του Μεσσία διατέθηκαν για την ενίσχυση τριών τοπικών ιδρυμάτων, ενώ μέρος τους χρησιμοποιήθηκε για την απελευθέρωση 142 κρατουμένων για χρέη. Σε αυτές τις συναυλίες, ο συνθέτης, μεταξύ άλλων, έπρεπε να επιβεβαιώσει τη φήμη του ως δημιουργού εκκλησιαστικής μουσικής και να προτείνει στο κοινό ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό έργο.

Έρχεται ο «Μεσσίας» (του Χαίντελ) στην Αθήνα | iefimerida.gr 0

Η Καμεράτα, και ο μαέστρος της, Γιώργος Πέτρου, υποδέχονται τα φετινά Χριστούγεννα προσφέροντας στο κοινό το αριστουργηματικό έργο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, με το οποίο ανοίγει ο Κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Μεγάρου.
Τέσσερις διακεκριμένοι Έλληνες μονωδοί θα συμμετάσχουν στη μία και μοναδική αυτή συναυλία.

Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Γιάννης Φίλιας και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Armonia Atenea.

Η συναυλία
«Μεσσίας» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ
Μέγαρο Μουσικής Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ 210 7282333
Εισιτήρια από 14-50 ευρώ, φοιτητές, άνεργοι 7,5 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα στο Μέγαρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ