Ερντογάν: Συντρίμμια του ρωσικού μαχητικού έπεσαν και στην Τουρκία -Τραυματίστηκαν 2 Τούρκοι - iefimerida.gr

Ερντογάν: Συντρίμμια του ρωσικού μαχητικού έπεσαν και στην Τουρκία -Τραυματίστηκαν 2 Τούρκοι

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

«Δεν θέλω κλιμάκωση», τόνισε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο των όσων δραματικών έχουν συμβεί το τελευταίο 24ωρο.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία χθες ενήργησε απλά υπερασπιζόμενη τα δικά της συμφέροντα αλλά και αυτά των «αδελφών μας» στη Συρία.

Μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό event στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε ότι το ρωσικό τζετ κατερρίφθη όταν ήταν ακόμη εντός τουρκικών συνόρων αλλά συνετρίβη στη συριακή πλευρά. Ανέφερε ακόμη ότι συντρίμμια του βρέθηκαν και στις δύο πλευρές και ότι τραυματίστηκαν δύο Τούρκοι πολίτες (από αυτά που έπεσαν στην τουρκική πλευρά).

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση. Εμείς απλά υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και τα δικαιώματα των αδελφών μας», προσέθεσε και διευκρίνισε ότι η πολιτική της Τουρκίας στο συριακό δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Θα συνεχίσουμε τις ανθρωπιστικές μας προσπάθειες και στις δύο πλευρές των συριακών συνόρων. Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ωστόσο, ενώ καμία πλευρά δείχνει να μην επιθυμεί στρατιωτική κλιμάκωση η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι θα πάρει εκδίκηση μέσω του οικονομικού εμπορίου και του τουρισμού. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ακόμη σήμερα ότι μεγάλα επιχειρηματικά τουρκικά πρότζεκτς μπορεί να ακυρωθούν και τουρκικές φίρμες να χάσουν το μερίδιο που έχουν στη ρωσική αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ