Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα κεφάλαιο που ταλαιπώρησε πολύ τον ΣυΡιζΑ το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να κλείσει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης όσον αφορά το θέμα των τρομοκρατών που κρατούνται στις φυλακές και το αν είναι ή όχι πολιτικοί κρατούμενοι.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για το σωφρονιστικό σύστημα ο κύριος Παρασκευόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα. Θεσμικά κανείς δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία μας. Ούτε υπάρχει κανείς να έχει οδηγηθεί στην φυλακή με αυτό το χαρακτηριστικό» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ωστόσο σημείωσε πως «η έννοια του πολιτικού κρατουμένου είναι χρήσιμη. Αφορά ελαφρά εγκλήματα με πολιτικοοικονομικό σκεπτικό. Τέτοιες πράξεις που γίνονται στην προσπάθεια προάσπισης μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος με παράλληλη προσπάθεια να μην θιγούν συμφέροντα άλλων. Αυτές οι πράξεις θα άξιζε να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες».

Η τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου έγινε με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου τόσο για παλαιότερες δηλώσεις του κ. Λάμπρου όσο και για δηλώσεις στελεχών του ΣυΡιζΑ που είχαν κάνει λόγο για πολιτικούς κρατούμενους, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Ρωμανό και άλλους κρατούμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ