Ο Τσακαλώτος εξηγεί γιατί δίνει έξτρα μισθό 800 ευρώ σε 186 εφοριακούς - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος εξηγεί γιατί δίνει έξτρα μισθό 800 ευρώ σε 186 εφοριακούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για την τροπολογία που κατέθεσε χθες και με την οποία ουσιαστικά δίνει έξτρα μηνιαίο μισθό 800 ευρώ σε 186 εφοριακούς που ελέγχουν μεγάλες υποθέσεις, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι υπάλληλοι αυτοί κάνουν μια εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη δουλειά, αλλά συνήθως παρατούνται γιατί είναι άτομα με μεταπτυχιακά τα οποία αμείβονται με 800 ευρώ. Και για το λόγο αυτό θεωρήθηκε κρίσιμο να τους δοθεί αυτό το έξτρα κονδύλι.

«Δεν είναι δικά μας παιδιά, όπως είπατε. Ήταν πολύ άδικο αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος τονίζοντας ότι είναι παιδιά που δεν παίρνουν τη διαφορά που τους αποζημίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μειώθηκαν πολύ οι μισθοί, αλλά, όπως είπε: «είναι παιδιά που παίρνουν 700 και 800 ευρώ, που έχουν μάστερ, που έχουν διδακτορικό, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ελέγξουν επιχειρήσεις, κάτι που δεν είναι εύκολο να το κάνεις, όταν έχει μισθό 700 και 800 ευρώ».

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα», προσέθεσε και εξηγήσει λέγοντας ότι τα παιδιά αυτά παραιτούνται: «Δηλαδή, εκτός αν είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός και κατοικείς εκεί όπου δουλεύεις, είναι μεγάλη δυσκολία να τα βγάλεις πέρα με 800 ευρώ και να κάνεις αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που είναι κεντρική. Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε, επειδή είναι δικά μας παιδιά. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή, που είναι η αντιμετώπιση, αυτό που θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όταν θα έχουμε επιτυχία».

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε τροπολογία για να δοθεί το κονδύλι του 1,8 εκατ. Ευρώ στους εφοριακούς αυτούς, που αντιστοιχεί, περίπου σε ένα έξτρα ποσό 800 ευρώ το μήνα για καθέναν από αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ