Η ΝΔ ψάχνει εναγωνίως εταιρία για τις εκλογές -Κάποιοι ζητούν να γίνουν χειροκίνητα - iefimerida.gr

Η ΝΔ ψάχνει εναγωνίως εταιρία για τις εκλογές -Κάποιοι ζητούν να γίνουν χειροκίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ντροπιαστική Κυριακή που έζησε η ΝΔ την προηγούμενη Κυριακή τρομάζει ακόμα τα γαλάζια στελέχη και πλέον στη Συγγρού κάνουν αγώνα δρόμου τόσο για να προλάβουν να στήσουν κάλπες την 13η Δεκεμβρίου, αλλά κυρίως για να μην εξελιχθεί η διαδικασία και πάλι σε φιάσκο.

Το βάρος πέφτει πλέον στην επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τις εκλογές, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να υπάρχει και plan B. Το εναλλακτικό σχέδιο δεν είναι άλλο από τη χειροκίνητη διαδικασία με τους καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενδεικτικό του φόβο στη ΝΔ για ένα νέο φιάσκο, είναι πως δύο μέλη της ΚΕΦΕ ζήτησαν να υπάρχει plan B. Μάλιστα η χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κ.Αναγνωστόπουλου (καθ. Πληροφορικής).

Σαφάρι για να βρουν εταιρία -Ποιοι τους κλείνουν την πόρτα
Στη Συγγρού πλέον έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μπορέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου (πιθανότερη ημερομηνία) να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, να στηθούν οι κάλπες και να διεξαχθούν ομαλά οι εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να δώσουν τα χέρια με μία εταιρία, η οποία όχι μόνο θα εγγυηθεί, αλλά και θα φέρει σε πέρας τη διαδικασία των εκλογών.

Από τη ΝΔ απευθύνθηκαν στην Singular Logic, η οποία αναλαμβάνει τις εθνικές, δημοτικές εκλογές, αλλά και ευρωεκλογές, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή, ωστόσο εισέπραξαν αρνητική απάντηση, αφού η Singular Logic δεν αναλαμβάνει εσωκομματικές εκλογές.
Γι αυτό από τη ΝΔ βρίσκονται σε συνομιλίες με δύο από τις εταιρίες που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό, ενώ αναζητούνται και νέες υποψηφιότητες.

Αν έχουν καταφέρει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανεύρεσης εταιρείας έως τις 15:00, τότε θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ με πρόεδρο τον Γιάννη Τραγάκη στις 19:00. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Φοβόνται νέο «Βατερλό»
Πάντως ενδεικτικό του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί είναι πως πάρα πολλοί βουλευτές, στελέχη, αλλά και κάποιοι από τους υποψηφίους που αν και θέλουν να πάει το κόμμα άμεσα σε εκλογές, φοβούνται μην οδηγηθούν σε νέο «Βατερλό».

Οι πρώτες κινήσεις Πλακιωτάκη
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ανέλαβε ήδη πρωτοβουλίες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στο κόμμα, να επανέλθει η ηρεμία και να οδηγηθεί η ΝΔ συντεταγμένα στις εκλογές. Ηδη χθες είχε τηλεφωνική επαφή με τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς κκ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Σήμερα αναμένεται να κάνει κάποιες πρώτες επαφές ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ πληροφορίες θέλουν να ζητάει συνάντηση με τους κκ Καραμανλή και Σαμαρά.
Στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση και με τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία, με τον καθένα ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ