Μέρκελ σε Νταβούτογλου: «Ρίξε τους τόνους - Μην υπάρξει κλιμάκωση» - iefimerida.gr

Μέρκελ σε Νταβούτογλου: «Ρίξε τους τόνους - Μην υπάρξει κλιμάκωση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την αεροπορία της Τουρκίας πήρε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

«Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους περιπλέκει τη διαδικασία για εξεύρεση λύσης στην πολιτική κατάσταση στη Συρία και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρξει συνέχεια» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση σίγουρα επιδεινώθηκε».

Η Μέρκελ χαρακτήρισε αναγκαίες τις κινήσεις απ' όλες τις πλευρές ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης, αν και τόνισε πως «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της, αλλά από την άλλη πλευρά όλοι ξέρουμε πόσο ευαίσθητη είναι η κατάσταση στη Συρία και τις γύρω περιοχές». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητώντας του να ρίξει τους τόνους και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

«Αυτό που μπορεί αυτή τη στιγμή να αντιμετωπιστεί μόνο στρατιωτικά είναι ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», συνέχισε η Καγκελάριος, για να τονίσει ότι «πρέπει να είναι ένας κοινός αγώνας της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι λέμε ένα καθαρό ‘όχι' στην τρομοκρατία, στην αγριότητα τέτοιων οργανώσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ