Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έμαθε από SMS για τις επιθέσεις στο Παρίσι -«Aυτό είναι, άρχισαν» - iefimerida.gr

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έμαθε από SMS για τις επιθέσεις στο Παρίσι -«Aυτό είναι, άρχισαν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από ένα SMS του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ έμαθε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ότι γινόταν τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι του, στο 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και εξηγεί πώς αντέδρασε.

Ο κ. Βαλς ήταν καλεσμένος την Τρίτη σε γαλλικό κανάλι και εξήγησε τι συνέβη την τραγική εκείνη νύχτα των επιθέσεων.

Το σπίτι του Μανουέλ Βαλς βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα καφέ και τα εστιατόρια στα οποία επιτέθηκαν οι τρομοκράτες. «Ο υπουργός Εσωτερικών με ειδοποίησε με SMS και μου είπε ότι κάτι συνέβαινε στο Σταντ ντε Φρανς και δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας», εξομολογήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Στη συνέχεια, ένας δικός μου άνθρωπος μου τηλεφώνησε, ο οποίος ζει δίπλα στην οδό Σαρόν (όπου έγινε επίθεση και υπήρξαν νεκροί), περίπου 150 με 200 μέτρα από το σπίτι μου. Με ειδοποίησε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και άνθρωποι βρίσκονταν στο έδαφος και ότι αναμφίβολα ήταν νεκροί», συνέχισε ο Βαλς.

«Εκείνη τη στιγμή έκανα δύο σκέψεις», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Η πρώτη ήταν "αυτό είναι, άρχισαν". Αυτή την επίθεση σε πολλά μέτωπα, σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, τη φοβόμασταν, μια μαζική επίθεση. Και εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ακόμη τι συνέβαινε στο Μπατακλάν», δήλωσε ταραγμένος ο Βαλς και πρόσθεσε: «Η δεύτερη σκέψη μου ήταν να σκεφτώ πού βρίσκονταν τα παιδιά μου. Μένω στην περιοχή της γυναίκας μου. Τα παιδιά μου ήταν έξω, αλλά γρήγορα έμαθα ότι ήταν εντάξει».

«Γνωρίζω αυτά τα μέρη. Κατάγομαι από το Ιβρί (σ.σ.: ήταν δήμαρχος της πόλης Ιβρί, κοντά στο Παρίσι), αλλά μένω σε αυτή τη γειτονιά μερικά χρόνια τώρα. Κατέβηκα αμέσως και πήγα στο καφέ Des Anges, ακριβώς δίπλα στα καφέ που έγιναν οι επιθέσεις. Πολλοί εργαζόμενοι είχαν σκοτωθεί, είχαν τραυματιστεί. Αμέσως χρειάστηκε να αντιδράσω δυνατά και γρήγορα. Την επόμενη ημέρα έμαθα ότι ο γιος καλών φίλων μου σκοτώθηκε σε αυτό το καφέ», είπε απαρηγόρητος ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανουέλ Βαλς SMS Παρίσι επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ