Δύο ισχυροί σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών: 7,5 και 7,2 ρίχτερ στο Περού - iefimerida.gr

Δύο ισχυροί σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών: 7,5 και 7,2 ρίχτερ στο Περού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση στο Περού αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρώτος ήταν και ο πιο ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε τα σύνορα Περού-Βραζιλίας στη λεκάνη του Αμαζονίου ποταμού.

Ο σεισμός, ο οποίος δηλώθηκε αρχικά ως 7,1 στη κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 296 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Περουβιανής πόλης Πουέρτο Μαλδονάδο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, στα 602 χιλιόμετρα υπό το έδαφος, σε μια ζούγκλα με χαμηλό πληθυσμό, οπότε δεν αναμένεται να έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές ή θύματα.

Η δεύτερη εξίσου πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 Ρίχτερ, με διαφορά 6 λεπτών ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον πρώτο σεισμό στα σύνορα Περού και Βραζιλίας και σημειώθηκε στο κεντρικό Περού, στις 00:50 ώρα Ελλάδας. Το εστιακό βάθος ήταν και σε αυτή την περίπτωση μεγάλο - 605 χιλιόμετρα- και δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για ζημιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περού Σεισμός σύνορα βραζιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ