Hurriyet: Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις της -Θα αναλάβουμε δράση - iefimerida.gr

Hurriyet: Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις της -Θα αναλάβουμε δράση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους την Τρίτη μπορεί να προκάλεσε θερμό επεισόδιο, αλλά όπως φαίνεται οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στην περιοχή αποτελούσαν σημείο τριβής με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία και ο στρατιωτικός ακόλουθος είχαν κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών την προηγούμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας στη διαδικτυακής έκδοση, οι λόγοι ήταν οι εξής:

  • Οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού γίνονταν σε περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα, απειλώντας την ασφάλειά τους. Η Τουρκία σημείωσε ότι είναι σε ισχύ οι κανόνες εμπλοκής και ότι δεν θα δίσταζε να τους εφαρμόσει αν γινόταν παραβίαση.
  • Στην περιοχή στην οποία γίνονταν οι ρωσικές επιχειρήσεις, δεν δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος ούτε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και πλήττονταν πολίτες.
  • Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανάγκαζαν περισσότερους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Υπήρχε ανησυχία ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσαν να βλάψουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Τουρκίας.

Ρωσία: Τι έκανε το μαχητικό στην περιοχή

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι προετοιμάζει μία πλειάδα μέτρων ως αντίδραση για το σημερινό συμβάν.

«Οι ρωσικές επιχειρήσεις γίνονταν ενάντια σε παράνομους τρομοκρατικούς σχηματισμούς, κυρίως μαχητών από τη ρωσική περιοχή του βόρειου Καυκάσου», ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι προσπάθειες του ρωσικού υπουργείου Αμυνας να έχει επείγουσα επικοινωνία με τους Τούρκους ομολόγους ήταν ανεπιτυχής», σημείωνε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρωσικό μαχητικό κατάρριψη παραβίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ