Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες] - iefimerida.gr

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία συναρπαστική ταινία για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Κοράλλια και Ύφαλοι», προβάλεται στον ψηφιακό θόλο του Πλανηταρίου.

Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι, αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό περιβάλλον με αναρίθμητες μορφές ζωής. Σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά τέτοιων υφάλων, μας προσκαλεί το Ίδρυμα Ευγενίδου με την ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», που φέρει την υπογραφή της Mac Gillivray Freeman Films. Η ταινία μέσα από μία εναλλαγή απίστευτων εικόνων όλων των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούνται στα πανέμορφα νερά των υφάλων του πλανήτη μας προβάλλεται για 2η σεζόν από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και για δυο μήνες στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου.

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σηκώστε τα μάτια ψηλά. Στην ταινία φαίνεται ότι περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 1500 είδη ψαριών, 4000 είδη μαλακίων, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, ζουν και κινούνται σε μία εκπληκτική αλλά ευαίσθητη, βιολογική ισορροπία.

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Με αφορμή την ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» οι θεατές θα ταξιδέψουν, μαζί με γνωστούς επιστήμονες, σε υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν φιλμογραφήσει και θα αντιληφθούν ότι ακόμη και αυτά τα πιο αθώα μέρη του πλανήτη μας κινδυνεύουν ή έχουν ήδη αρχίσει να κινδυνεύουν με καταστροφή.

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Η θεαματική ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» επιθυμεί να προβάλλει τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης, θυμίζοντας σε όλους μας ότι, δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας. Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3


Η ταινία απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά ηλικίας από 9 ετών.

Yπερθέαμα με κοράλλια στο Πλανητάριο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Παράλληλα με την ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι», στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου φιλοξενείται και η υποβρύχια φωτογραφική έκθεση «Με μία Ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την θάλασσα», η οποία έχει ως θέμα τον μαγικό ελληνικό βυθό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλανητάριο προβολή βυθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ