Ποιες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Συρία -Πόσα μαχητικά διαθέτουν [γράφημα] - iefimerida.gr

Ποιες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Συρία -Πόσα μαχητικά διαθέτουν [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εμφύλιος της Συρίας έχει εξελιχθεί σε έναν τεράστιο πόλεμο μεσολάβησης πολυάριθμων διεθνών δυνάμεων, τόσο περιοχής όσο και του υπόλοιπου πλανήτη.

Ιδιαίτερα μετά από την εντατικοποίηση των αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον στόχων των τζιχαντιστών, έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί την αίσθηση ότι συμβάντα σαν το σημερινό, με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, είναι σχεδόν αναπόφευκτες.

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία, οι χώρες του Περσικού Κόλπου, η Τουρκία, το Ισραήλ, το Ιράν και η Ιορδανία εμπλέκονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αυτή τη στρατιωτική δράση στη Συρία.

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, και η Βρετανία αναμένεται να μπει σε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας είναι έτοιμος να στείλει μαχητικά στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, ώστε να ενισχύσει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το CNN παρουσίασε σε ένα γράφημα ποιες χώρες κάνουν βομβαρδισμούς στη Συρία αυτή τη στιγμή και με πόσα αεροσκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα διακόψει τους βομβαρδισμούς.

Ποιες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Συρία -Πόσα μαχητικά διαθέτουν [γράφημα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βομβαρδισμοί Συρία ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ