Ποιοι είναι οι «Τουρκμένιοι» που φέρονται να σκότωσαν τους 2 Ρώσους πιλότους -Πού ζουν, ποια η σχέση τους με την Τουρκία και τον Ασαντ - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι «Τουρκμένιοι» που φέρονται να σκότωσαν τους 2 Ρώσους πιλότους -Πού ζουν, ποια η σχέση τους με την Τουρκία και τον Ασαντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα βουνά της Συρίας έφερε στο προσκήνιο τους Τουρκμένιους ή Τουρκομάνους οι οποίοι κατοικούν σε όλη τη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Γράφει η Telegraph που επιχειρεί να περιγράψει εν συντομία τι είναι οι Τουρκμένιοι και τι σύνδεση υπάρχει με το σημερινό περιστατικό:

«Στη Συρία οι Τουρκμένιοι ή Τουρκομάνοι, οι οποίοι γλωσσικά και εθνοτικά είναι Τούρκοι, που ζουν μαζί με Αραβες και Κούρδους, ως επί το πλείστον ευθυγραμμίζονται με τους Σύρους αντάρτες κατά του Ασαντ, που δεν είναι όμως τζιχαντιστές.

Το καθεστώς Ασαντ θεωρεί ότι εργάζονται υπέρ της Αγκυρας.

Υπολογίζεται ότι οι Τουρκμένιοι έχουν σχηματίσει 12 πολιτοφυλακές, οι οποίες υποστηρίζονται άμεσα από την τουρκική κυβέρνηση. Μια από αυτές, η Alwiya al-Ashar, ήταν αυτή που φέρεται να κρατούσε τουλάχιστον τη σορό ενός από τους πιλότους του ρωσικού τζετ.

Οι ομάδες αυτές έχουν αγωνιστεί μαζί με άλλα γκρουπ ανταρτών, συμπεριλαμβανομένης της Jabhat al-Nusra που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και κάποιες άλλες ταξιαρχίες στην επαρχία της Λατακίας η οποία βρίσκεται κατά μήκος των βορειοδυτικών τουρκικών συνόρων.

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες άμαχοι έχουν μετακινηθεί εκτός των συνόρων λέγοντας ότι φοβούνται τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που γίνονται για την υποστήριξη των δυνάμεων του καθεστώτος στην περιοχή.

Ακόμη 5.000 άτομα έχουν εγκατασταθεί σε έναν καταυλισμό προσφύγων στο Αρφάλι στη συριακή πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της τουρκικής επαρχίας του Χατάι, Εκράν Τοπάκα 28 άμαχοι έφτασαν εκεί τραυματισμένοι και ένας κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η σύγκρουση που οδήγησε στην κατάρριψη του ρωσικού τζετ σήμερα, μπορεί να συνδεθεί με αυτή τη διαμάχη».

Ποιοι είναι οι «Τουρκμένιοι» που φέρονται να σκότωσαν τους 2 Ρώσους πιλότους -Πού ζουν, ποια η σχέση τους με την Τουρκία και τον Ασαντ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκμένοι Τουρκομάνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ