Κατρούγκαλος στη Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπός να γίνει πιο δίκαιο και ορθολογικό το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος στη Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπός να γίνει πιο δίκαιο και ορθολογικό το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκτενή ενημέρωση προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το «καυτό» θέμα του ασφαλιστικού προχώρησε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δεν συνάντησε και το πιο θερμό κλίμα.

Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα έρθει στα μέσα Δεκεμβρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2016. Επίσης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διατήρηση των επικουρικών , μετά την πληθώρα κοινωνικών αντιδράσεων, αν και δεν έχει προσδιοριστεί οι ακριβείς μειώσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Κατρούγκαλος κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στο ότι «σκοπός η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας».

Καθιερώνεται εθνική σύνταξη με «ρήτρα ανάπτυξης». Χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση και αυτό σημαίνει ότι σύνταξη παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός τόνισε πως στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος. Οι εισφορές υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα, ενώ είναι ενιαίοι οι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.

«Δεν υπήρξε ενθουσιασμός…»

Κατά κοινή ομολογία πάντως , τα μέλη του κόμματος δεν πέταξαν και τη σκούφια τους. Αντιθέτως τόνισαν προς τον υπουργό την ανάγκη να γίνει κοινωνικός διάλογος και να υπάρχει ενημέρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ