Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες]

Ρότερνταμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προτάσεις του με τα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κάποιος το 2016 ανακοίνωσε το γνωστό ταξιδιωτικό πόρταλ Lonely Planet.

1. Κότορ, Μαυροβούνιο

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η πανέμορφη, μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος, συχνά αποκαλείται και ως το νοτιότερο Φιόρδ της Ευρώπης. Κύριος πόλος έλξης, η Ενετικής επιρροής αρχιτεκτονική του Κοτόρ και ο γαλήνιος κόλπος του.

2. Κίτο, Εκουαδόρ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η πρωτεύουσα του Ισημερινού Κίτο, κτισμένη δίπλα στον ποταμό Γκουαλαμπάμπα και στο ηφαίστειο Πιτσίντσα, αποτελεί ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι δε μετά το Λα Πας, η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας που στα ιρλανδικά σημαίνει «Μαύρος Βάλτος» (dubh και linn) μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Αντίθετα οι φιλόξενοι κάτοικοι του και η φημισμένη νυχτερινή ζωή του, έχουν κάνει το Δουβλίνο ιδιαίτερα ελκυστικό τα τελευταία χρόνια.

4. Τζορτζ Τάουν, Μαλαισία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Μια απο τις μεγαλύτερες πόλεις της Μαλαισίας και ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Τζορτζ Ταουν εχει πληθυσμό 500 χιλιάδες, ενω στα περίχωρα του ζούν ακόμη 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Το όνομα της προς τιμή του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ.

5. Ρότερνταμ, Ολλανδία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και το πιο σπουδαίο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ είναι γνωστό για τον high tech τρόπο ζωής του, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί.

6. Μουμπάι, Ινδία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Γνωστή και ως Βομβάη (η επίσημη ονομασία της μέχρι το 1955), αποτελεί την πιο πολυπληθή και πλούσια πόλη της Ινδίας, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια κατοίκους και με ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο σε όλη την Ασία.

7. Φριμάντλ, Αυστραλία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ως το λιμάνι που εξυπηρετεί την γνωστή πόλη Περθ στην δυτική Αυστραλία, το Φριμαντλ είναι γνωστό και για του αποικιακού ρυθμού κτίρια του. Με πληθυσμό μόλις 25 χιλιάδων κατοίκων, η μικρή παραθαλάσσια πόλη είναι γνωστή για τα εστιατόρια και τις αθλητικές δραστηριότητες του.

8. Μάντσεστερ, Αγγλία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, πατρίδα της πιο καλής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας και με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές σκηνές στον κόσμο, το Μάντσεστερ της Αγγλίας αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

9. Νάσβιλ, ΗΠΑ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Η πρωτεύουσα του Τένεσι, Νάσβιλ είναι παγκοσμίως γνωστή για την μουσική βιομηχανία της, με αρκετούς να την ονομάζουν η «Πόλη της Μουσικής» των ΗΠΑ. Η πατρίδα της Κάντρυ μουσικής έχει πληθυσμό 650 χιλιάδων κατοίκων, ενώ είναι φημισμένη για την νυχτερινή διασκέδαση της.

10. Ρώμη, Ιταλία

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016 [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Η «αιώνια πόλη» και πρωτεύουσα της γειτονικής μας Ιταλίας, Ρώμη είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αρχαία μνημεία της, το καλό φαγητό της, την εντυπωσιακή μόδα της και τους πανέμορφους κατοίκους της. Το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1980.


Παράλληλα, το Lonely Planet ανακοίνωσε και τις 10 καλύτερες χώρες στον κόσμο για τουρισμό.
Αυτές είναι:

1. Μποτσουάνα
2. Ιαπωνία
3. ΗΠΑ
4. Παλάου
5. Λετονία
6. Αυστραλία
7. Πολωνία
8. Ουρουγουάη
9. Γροιλανδία
10. Νήσοι Φίτζι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ταξίδια Lonely Planet
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ