Ομπάμα: «Εφαρμόστε τώρα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής» - iefimerida.gr

Ομπάμα: «Εφαρμόστε τώρα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής»

Μπαράκ Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι, η συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης στο θέμα της κρίσης χρέους στα όριά της «πρόσφερε ηρεμία» στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τη σπουδαιότητα, που αποκτά πλέον, τα εμπλεκόμενα κράτη να προχωρήσουν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά «πάντοτε η αμερικανική οικονομία θα επηρεάζεται απο ενδεχόμενη κρίση στην περιοχή της ευρωζώνης».

του στηνΣε άρθρο εφημερίδα Financial Times ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει ένα «αξιόπιστο τείχος προστασίας», ώστε η κρίση χρέους να τεθεί υπό έλεγχο. «Η κρίση στην Ευρώπη πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Αυτή την εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας σημείωσαν σημαντική πρόοδο στη χάραξη μιας στρατηγικής για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές, τοποθετώντας ένα κρίσιμο θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούν να κτίσουν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως η εξέλιξη της κρίσης στην ευρωζώνη θα έχει συνέπειες για την οικονομία των ΗΠΑ. «Εάν η Ευρώπη είναι αδύναμη, εάν η Ευρώπη δεν αναπτύσσεται, επειδή είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος αυτό θα έχει συνέπειες για τις επιχειρήσεις μας και την δυνατότητά μας να δημιουργούμε θέσεις εργασίας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ένα σημαντικό πρώτο βήμα και σημείωσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. φαίνονται αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν με σοβαρό τρόπο την κρίση, κάτι που ηρέμησε τις αγορές σε όλο τον κόσμο. «Το κλειδί τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και αποφασιστικά και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή ηγεσία ότι θα το καταφέρει».

Στο άρθρο του, πρόσθεσε ότι είναι «σημαντικό για όλους μας η ΕΕ να λύσει τα προβλήματά της, κτίζοντας ένα αξιόπιστο τείχος προστασίας που θα αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης, ανακεφαλαιοποιώντας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, χαρτογραφώντας μια βιώσιμη πορεία για την Ελλάδα και αντιμετωπίζοντας τα διαρθρωτικά προβλήματα στην καρδιά της σημερινής κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ