ΔΝΤ: Επιστρέφει στις αγορές η Ιρλανδία μέχρι το τέλος του 2012 - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Επιστρέφει στις αγορές η Ιρλανδία μέχρι το τέλος του 2012

Ολιβιέ Μπλανσάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε σήμερα πως το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ιρλανδία θα μπορέσει να βγει και πάλι στις διεθνείς αγορές για δανεισμό μέχρι το τέλος του 2012 ή στις αρχές του 2013
Χαρακτηριστικά ανέφερε «Είμαι αρκετά βέβαιος ότι με τη διαδρομή που ακολουθείτε στα τέλη του 2012 ή το πρώτο εξάμηνο 2013, θα πρέπει να μπορείτε να επιστρέψετε εκεί με σχετικά μικρά σπρεντ», βέβαια τόνισε πως «Η ανεργία εξακολουθεί να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, η παραγωγή είναι πάρα πολύ χαμηλή, αλλά τα σημάδια δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση»
Αξίζει να αναφερθεί πως χθες η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των πρόσφατων crash tests των τραπεζών της που δείχνουν πως οι ιρλανδικές τράπεζες δεν χρειάζονται επιπρόσθετα κεφάλαια.
Η Ιρλανδία είχε δεχτεί στα τέλη του 2010 δανεισμό ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σύντομο διάστημα παραμονής μιας χώρας που δανείζεται από το ΔΝΤ εκτός αγορών. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι εμείς εκτιμάται ότι θα ξαναβγούμε στις αγορές το 2020

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ