Κηδεύονται τα θύματα του μακελειού -Ζήτησαν από τους Rolling Stones να παραστούν - iefimerida.gr

Κηδεύονται τα θύματα του μακελειού -Ζήτησαν από τους Rolling Stones να παραστούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως να έχουν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, οι οικογένειες των θυμάτων του μακελειού άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Τελετές με πλήθος κόσμου, φέρετρα κατά παραγγελία και μία πρόσκληση στους Rolling Stones είναι ανάμεσα στους τρόπους που οι συγγενείς λένε το τελευταίο «αντίο» στα θύματα της 13ης Νοεμβρίου.

Αρκετές οικογένειες στράφηκαν στα social media, σε μία προσπάθεια να το κάνουν αυτό με ένα διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, οι συγγενείς της Ορελί ντε Περέτι ξεκίνησαν μία παγκόσμια καμπάνια, προσπαθώντας να βρουν έναν καλλιτέχνη ο οποίος θα διακοσμήσει το φέρετρο της 33χρονης με τρόπο που θα άρμοζε σε μία φαν της ροκ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλαβαν αρκετές προτάσεις, από διάφορους καλλιτέχνες που δημιουργούν γκράφιτι. Οχτώ από αυτούς φιλοτέχνησαν τελικά το φέρετρο.

O Μάθιου Μοντίτ από την άλλη, ζήτησε από τους Rolling Stones να παραστούν στην κηδεία του αδερφού του, Σέντρικ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Bataclan. Το συγκρότημα, το οποίο λάτρευε το θύμα, απέρριψε την πρόσκληση, αλλά έστειλε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στον Μοντίτ. «Δεν θα έρθουμε στην κηδεία, αλλά να ξέρετε ότι ο Σέντρικ και τα υπόλοιπα θύματα είναι στις σκέψεις μας και τις προσευχές μας για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται», του απάντησαν.

Στο Κονκαρνό από την άλλη, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έκαναν «πορεία» την Κυριακή, στη μνήμη της Εστέλ Ρουάτ, της 25χρονης που επίσης έχασε τη ζωή της στο συναυλιακό χώρο του Παρισιού.

Υπό τους ήχους τοπικής μουσικής, τα ξαδέρφια της προπορεύονταν κρατώντας μία μεγάλη φωτογραφία με την Ρουάτ- που μεγάλωσε σε αυτή την πόλη- να χαμογελά. «Η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων δείχνει ότι η ζωή συνεχίζεται και πως πρέπει να πολεμήσουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη βαναυσότητα να κερδίσει», είπε ένας από τους θείους του θύματος, ο οποίος οργάνωσε αυτή την πορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κηδείες θύματα Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ