To Ποτάμι: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ή αλλιώς «Σύγχρονο» Γεφύρι της Άρτας! - iefimerida.gr

To Ποτάμι: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ή αλλιώς «Σύγχρονο» Γεφύρι της Άρτας!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σ' ένα «Σύγχρονο» Γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η υπόθεση της λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) καθώς ούτε και φέτος πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του προς το κοινό, παρά τις εξαγγελίες του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη τον περασμένο Μάιο.


Και γιατί αυτό; Γιατί το γραφειοκρατικό και οκνηρό ελληνικό κράτος και οι ανίκανες κυβερνήσεις και ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις βασικές δεσμεύσεις τους και να τηρήσουν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.
Το νέο «συναρπαστικό» επεισόδιο στο σίριαλ του ΕΜΣΤ «παίχθηκε» την προηγούμενη Πέμπτη 19 Νοέμβριου όταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως όφειλε ως διεθνές κοινωφελές ίδρυμα σεβόμενο τις διαδικασίες του και τον διεθνή του ρόλο, αποφάσισε να αποσύρει τη δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσφέρει για την προετοιμασία και ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία του Μουσείου. Δυστυχώς η ολιγωρία και η ανευθυνότητα της ελληνικής πολιτείας και των επίσημων εκπροσώπων της όχι μόνο επενδύσεις δε μπορούν να φέρουν στη χώρα αλλά κατορθώνουν τελικά ακόμη και τις δωρεές να απομακρύνουν.
Είναι απαράδεκτο για σχεδόν 20 μήνες να παραμένουν ακόμη βασικές εκκρεμότητες από μεριάς του Υπουργείου Πολιτισμού και του εποπτευόμενου από αυτό ΕΜΣΤ προκειμένου να εκταμιευθεί η δωρεά και μάλιστα αυτό να γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αντί μέλημα της πολιτείας να είναι η προσέλκυση και άλλων ανάλογων δωρεών από τρίτους, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αυτή στέκεται μόνο σε εξαγγελίες και σε ένα «παιχνίδι» μεταφοράς και αποποίησης ευθυνών.
Το σημαντικό αυτό θέμα για τα αίτια ανάκλησης της δωρεάς των 3 εκατομμυρίων ευρώ και πως θα μπορέσει επιτέλους εντός του 2016 να λειτουργήσει το ΕΜΣΤ, έφερε στη Βουλή το Ποτάμι, με ερώτηση του Βουλευτή Αττικής κ. Γιώργου Μαυρωτά προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μπαλτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ