Ούγγρος πρωθυπουργός: Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες - iefimerida.gr

Ούγγρος πρωθυπουργός: Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ομπάν καλώντας για μια ακόμη φορά για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, στο απόηχο των επιθέσεων του Παρισιού.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει ήδη πυροδοτήσει διαμάχες από την απόφασή του να αναγερθεί φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία σε μια προσπαθεί να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Μιλώντας μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα, ο Ορμπάν υποστήριξε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ευρώπη είναι απειλή για την ασφάλεια «επειδή δεν ξέρουμε ποιοι είναι».
Μιλώντας στο Politico, ο Ορμπάν είπε: «Φυσικά και δεν είναι αποδεκτό, αλλά το σημείο κλειδί είναι το ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι βασικά μετανάστες. Το θέμα είναι πότε μετανάστευσαν στην Ευρώπη. Αν επιτρέψεις σε χιλιάδες ή εκατομμύρια άτομα να έρθουν σπίτι σου, τότε ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος θα αυξηθεί σημαντικά».

Τόνισε ακόμη ότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει μετά τη θηριωδία στο Παρίσι ήταν να υπερασπιστούν τα σύνορά τους και να ελέγχουν το ποιος θα περνάει. Κάλεσε για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, έτσι ώστε η ισορροπία των εξουσιών να κλίνει προς τα εθνικά κράτη.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ημέρες αφότου είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δημιουργεί έναν άμεσο κίνδυνο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και υποστήριξε ότι αυτό έχει ήδη κοστίσει ζωές στην ΕΕ.

Ο Ορμπάν μίλησε μετά από μια συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρουέφσκι στον οποίο είπε ότι θα ήταν «πολιτικά ανεύθυνο να συνεχίσουν να επιτρέπουν στους μετανάστες να εισέρχονται ανεξλεγκτα στην ΕΕ δεδομένου ότι προκαλούν ή ενδέχεται να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις.

Ούγγρος πρωθυπουργός: Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ