Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο]

Η ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 04/12 έως τις 21/02 στο μεγαλειώδες μουσείο, παράλληλα με τις εκθέσεις Πικάσο και Φραγκονάρ

Τα παραμύθια στη μόδα πουλάνε πολύ γιατί χτίζουν το όνομα και διαμορφώνουν το τέλειο μάρκετινγκ. Αυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχει φυσικά, αλλά σε χώρες που στηρίζουν την οικονομία τους σε μεγάλο βαθμό στη μόδα και στον πολιτισμό, έχει καθιερωθεί και λειτουργεί περίφημα. Τέτοια παραδείγματα χωρών είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Και πως λειτουργεί αυτό το σύστημα; Μεγάλοι οίκοι μόδας, συνήθως ιστορικοί, κάθε τόσο διοργανώνουν μία έκθεση σε κάποιο μεγάλο μουσείο για να θυμίσουν στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό την ιστορία τους. Από την άλλη μεγάλα ιδρύματα, πολιτιστικοί φορείς και μουσεία δέχονται να φιλοξενούν τέτοιες εκθέσεις και φροντίζουν ώστε το επίπεδο της παρουσίασης να πληροί τις προδιαγραφές τους και να μην φαίνεται ξεπέτα. Έτσι κερδίζουν ένα έξτρα κοινό, το οποίο κόβει αυτή τη φορά εισιτήριο για τη μόδα αλλά μετά θα έχει μάθει το μουσείο και μπορεί να το ξαναεπισκεφθεί για μία άλλη έκθεση.

Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0
Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

Εν προκειμένω η έκθεση γίνεται με αφορμή τα 180 χρόνια του μεγάλου γαλλικού οίκου μόδας και αξεσουάρ Louis Vuitton στο ιστορικό μουσείο Grand Palais, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1900 με αφορμή τη Μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού. Εκείνη η έκθεση είχε φέρει στη γαλλική πρωτεύουσα περίπου 48 εκατομμύρια επισκέπτες και σε εκείνη την έκθεση ο Ζορζ Βιτόν είχε αναλάβει να οργανώσει όλο τον τομέα «Ταξίδι & δερμάτινα είδη». O Ζορζ Βιτόν ήταν ο διάδοχος του ιδρυτή του οίκου Λουί Βιτόν.

Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2
Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 3
Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 4

Η σημερινή έκθεση στο Grand Palais με τίτλο «Volez, Voguez, Voyagez -Louis Vuitton» είναι αφιερωμένη σε όλη την ιστορία του γαλλικού οίκου από το 1854 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Εκτείνεται σε εννέα αίθουσες και μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται original αιωνόβια μπαούλα και βαλίτσες, κλασσικά και εκκεντρικά εκθέματα, του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και είδη από τις κολεξιόν prêt-à-porter που σηματοδοτούν την πρωτοπορία, το στυλ, αλλά και το lifestyle των κομψών πλουσίων της κάθε εποχής. Η έκθεση φτάνει ως το σήμερα, και περιλαμβάνει δημιουργίες των νέων ιθυνόντων του οίκου, οι οποίοι καθορίζουν την εικόνα του στον 21ο αιώνα. Και φυσικά πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Νικολά Γκεσκιέρ, ο νέος ταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής που διαδέχθηκε τον Μαρκ Τζέικομπς στα ινία του οίκου πριν από δύο χρόνια.

Έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι για τα 180 χρόνια του Louis Vuitton [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 5


Δείτε το βίντεο με την ηθοποιό Μισέλ Γουίλιαμς από τη συλλογή αξεσουάρ «The Spirit of Travel» (2015)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ