Στη διάθεση της Γαλλίας η βρετανική βάση στην Κύπρο -Για τις επιδρομές κατά του ISIS - iefimerida.gr

Στη διάθεση της Γαλλίας η βρετανική βάση στην Κύπρο -Για τις επιδρομές κατά του ISIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία θα εντείνει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις συνομιλίες τους στο προεδρικό μέγαρο, αναφερόμενος "στις κοινές υποχρεώσεις" που το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν σε αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία οφείλει να πραγματοποιήσει μαζί με τη Γαλλία και άλλους εταίρους αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.

"Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσω στο κοινοβούλιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους", είπε.

"Υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Ολάντ για να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι και η Βρετανία πρέπει να κάνει το ίδιο", πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Γαλλία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.

Στη διάθεση των Γάλλων η βρετανική βάση στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έθεσε στη διάθεση της Γαλλίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

"Σήμερα, πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι από τη γαλλική αεροπορία που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα", ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ