Διπλωματικός μαραθώνιος Ολάντ για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών - iefimerida.gr

Διπλωματικός μαραθώνιος Ολάντ για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ άρχισε σήμερα ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί ευρύς συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Δέχτηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, πριν συναντηθεί αύριο με τον Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, μεθαύριο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την Πέμπτη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ενώ στόχος του είναι να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο στρατιωτικό επίπεδο, η Γαλλία από σήμερα μπορεί να χρησιμοποιεί κατά του ΙΚ το αεροπλανοφόρο της Charles de Gaulle, που έχει καταφθάσει στην ανατολική Μεσόγειο. Ο γαλλικός στρατός θα τριπλασιάσει έτσι την ικανότητα κρούσης του στις επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, τα 26 μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο θα προστεθούν στα 12 αεροσκάφη του που σταθμεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Η Γαλλία, τραυματισμένη, θα αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της αυτή την εβδομάδα, με τις πρώτες κηδείες να τελούνται σήμερα, πριν από την εθνική επιμνημόσυνη τελετή που θα γίνει την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ