Βέλγιο: Κλειστά σχολεία και μετρό τη Δευτέρα - «Φοβόμαστε επίθεση σαν του Παρισιού» - iefimerida.gr

Βέλγιο: Κλειστά σχολεία και μετρό τη Δευτέρα - «Φοβόμαστε επίθεση σαν του Παρισιού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες θα παραμείνει στο ύψιστο επίπεδο.

«Φοβόμαστε μία επίθεση σαν αυτή του Παρισιού», είπε ο βέλγος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχοι είναι τα μέσα μεταφοράς, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας θα ενισχυθεί, ενώ στο επίπεδο 3 θα παραμείνει η κατάσταση συναγερμού στο υπόλοιπο Βέλγιο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Εχουμε λάβει αρκετά μέτρα για την προστασία των δημοσίων συγκοινωνιών, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική και στρατιωτική παρουσία παντού, η οποία μπορεί και να ενισχυθεί, αν χρειαστεί. Το μετρό θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, όπως και τα σχολεία των Βρυξελλών», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως εξήγησε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμβολή σας, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Στόχος μας είναι να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικές συνθήκες το συντομότερο δυνατό», προσέθεσε.

Οσον αφορά τις έρευνες, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι βρίσκονται πολλές σε εξέλιξη....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγος πρωθυπουργός Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ