Αυτός είναι ο πιο απομονωμένος μαθητής στον κόσμο -Mόνος στο σχολείο του νησιού [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο πιο απομονωμένος μαθητής στον κόσμο -Mόνος στο σχολείο του νησιού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 10χρονος Άρον Άντερσον ζει στο αρχιπέλαγος του «Out Skerries», στο νησί Shetland, της Σκωτίας, 386 μίλια βόρεια του Εδιμβούργου και είναι ο μοναδικός μαθητής της κοινότητας.

Τον μικρό βρήκε η εφημερίδα Telegraph και μίλησε για το πόσο περίεργο είναι να είσαι το μοναδικό παιδί στο σχολείο. «Μερικές φορές είναι αρκετά περίεργο που δεν υπάρχει κανένας άλλος μέσα στην τάξη, αλλά μου αρέσει το νησί μου. Μπορώ να κάνω εξερεύνηση με το ποδήλατο και τα καλοκαίρια να κολυμπάω και να βουτάω από την προβλήτα».

Αυτός είναι ο πιο απομονωμένος μαθητής στον κόσμο -Mόνος στο σχολείο του νησιού [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Άρον κάνει καθημερινά αγγλικά, μαθηματικά, φυσική, καθώς και μαθήματα μαγειρικής και κατασκευών. Το σχολείο του έχει δυο τάξεις και μία βιβλιοθήκη. Δάσκαλος του Άρον είναι ο Τζιν Χάρλοου, ο οποίος μέσα στα μαθήματα έχει βάλει καθημερινά και έναν περίπατο για τους δυο τους, αλλά και έναν σκύλο.

Αυτός είναι ο πιο απομονωμένος μαθητής στον κόσμο -Mόνος στο σχολείο του νησιού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μαζί με τη μητέρα του


Μέχρι πέρσι στο σχολείο ήτανε και ο αδελφός του ο οποίος όμως, πλέον, είναι στο γυμνάσιο 2 ώρες με το καραβάκι μακρυά. «Αυτός θα είναι ο πρώτος χειμώνας που ο Άρον θα τον περάσει μόνος του, οπότε είναι δύσκολο να πούμε πως θα είναι» λέει η μητέρα του. «Νιώθω άσχημα για τον Άρον, αλλά είναι πραγματικά χαρούμενος εδώ. Ο χρόνος που περνάει κάνοντας παρέα μόνο με ενηλίκους τον έχει ωριμάσει». «Εύχομαι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο δέκα χρόνια πριν. Θα ήταν πολύ ωραία να είχαμε μερικές ακόμη οικογένειες εδώ. Αν κάποιος όμως αποφασίσει να μετακομίσει στα μέρη μας, να ξέρει ότι εδώ υπάρχει ένα δεκάχρονο αγόρι για να παίζει με τα παιδιά του».

Ο Άρον θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει ψαράς. Η εκπαίδευση του κοστίζει στο τοπικό κοινοτικό συμβούλιο 75.357 λίρες το χρόνο,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Aron Aderson Σκωτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ