Ιταλός Υπ.Εσωτερικών: Εδώ είμαστε ήσυχοι - Εχουμε αποτελεσματικές μυστικές υπηρεσίες - iefimerida.gr

Ιταλός Υπ.Εσωτερικών: Εδώ είμαστε ήσυχοι - Εχουμε αποτελεσματικές μυστικές υπηρεσίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyItalia.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε,αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «χρειάζεται ρεαλισμός» και για τον λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εξασφάλιση συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο θεωρεί, παράλληλα, ότι «χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις του κώδικα Σέγκεν για να θωρακιστούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης». Εξήγησε, σχετικά, ότι «θα υπάρξει μια αποθήκευση στοιχείων η οποία θα συμπιέσει λίγο το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αλλά αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο, διότι για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, πρέπει να αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου, ακριβώς, της προσωπικής ζωής μας».

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, τέλος, δήλωσε στο SkyItalia πως «σε ότι αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η Ιταλία έχει ηγετικό ρόλο. Έγιναν ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις με άλλες χώρες, υπό τον συντονισμό της Ιταλίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Αλφάνο τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ