Θεατρική έξοδος για Τσίπρα και Μπαζιάνα - iefimerida.gr

Θεατρική έξοδος για Τσίπρα και Μπαζιάνα

(EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, βρήκε λίγο χρόνο και το βράδυ της Παρασκευής παρακολούθησε στο Rex, τη θεατρική παράσταση «Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το δίκαιο του νερού».


Το iefimerida.gr εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα λίγο μετά τις 9 να εισέρχονται στη θεατρική σκηνή, με απόλυτη διακριτικότητα, ενώ το ζευγάρι έφυγε, όπως ακούστηκε να συζητά με τον φίλο τους Ρήγα Αξελό (ηθοποιός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) που τους συνόδευε, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παράσταση.

Πιο επίκαιρη από ποτέ η παράσταση. Πρόκειται για μια υπόθεση – ντοκουμέντο, για το μείζον ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται αντιμέτωποι με την Ευρώπη των κλειστών συνόρων. Που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πόλεμο.

Αφετηρία της παράστασης είναι η τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου 2014 στο Φαρμακονήσι, όπου έντεκα πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων οχτώ παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ελλάδα. Μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στην αναπαράσταση και στην επί σκηνής μαρτυρία.

Τον τελευταίο καιρό, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Δεν προσπαθεί μόνο στις Βρυξέλλες. Πρόσφατα είχε βρεθεί στη Λέσβο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, προκειμένου να δει τις συνθήκες διαμονής αυτών των ψυχών. Στην επιστροφή, πήρε μαζί του στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο ένα πρόσφυγα που προσπαθούσε να φτάσει γρήγορα στην Αθήνα για να προλάβει την κηδεία του παιδιού του.

Το Σάββατο το απόγευμα, λοιπόν, στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό φρόντισε να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους με το προσφυγικό υπουργούς του για την παράσταση, και να τους παρακινήσει να την παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Μπέτυ Μπαζιάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ