Ομπάμα σε Πούτιν: Πρέπει να κυνηγήσεις αυτούς που έριξαν το Airbus σκοτώνοντας Ρώσους - iefimerida.gr

Ομπάμα σε Πούτιν: Πρέπει να κυνηγήσεις αυτούς που έριξαν το Airbus σκοτώνοντας Ρώσους

POYTIN-OMPAMA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να συνταχθεί η Ρωσία με την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το Κρεμλίνο πρέπει να λάβει τη στρατηγική απόφαση να κυνηγήσει το Ισλαμικό Κράτος και όχι τις μετριοπαθείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να κρατήσει στη θέση του τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με Ασιάτες ηγέτες, στη Μαλαισία.

Μάλιστα, ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι αρχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας όχι απλά δεν αποδυνάμωσαν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά κατά κάποια έννοια το ενίσχυσαν κιόλας. Ακόμη, αποκάλυψε ότι κατά τη συζήτηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα, είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι πρέπει να βάλει στο στόχαστρο εκείνους που σκότωσαν Ρώσους πολίτες. «Πρέπει να κυνηγήσεις εκείνους που έριξαν το Airbus», είπε ο Ομπάμα στον Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώτος.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν θα υποχωρήσουν στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, διαβεβαιώνοντας ότι θα κυνηγήσουν τους ηγέτες τους και θα κόψουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους όχι μόνο είναι ρεαλιστικός στόχος, αλλά θα τον πετύχουμε», τόνισε ο Ομπάμα. «Θα τους καταστρέψουμε. Θα πάρουμε πίσω τα εδάφη τα οποία κατέχουν αυτή τη στιγμή, θα κόψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα κυνηγήσουμε τους ηγέτες τους, θα διαλύσουμε τα δίκτυά τους και τις γραμμές ανεφοδιασμού. Θα τους καταστρέψουμε!», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα αποτελούσε βοήθεια αν η Ρωσία έστρεφε τη συγκέντρωσή της στο χτύπημα κατά του Ισλαμικού Κράτους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Μόσχα θα συμφωνήσει σε μία μεταβατική περίοδο στην διακυβέρνηση της Συρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ