Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ για λόγους ασφαλείας.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα δέχθηκαν φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα μία εξ' αυτών να πέσει στο πόδι του Φινμπόγκασον.

Αμέσως ο Σάββας Θεοδωρίδης ζήτησε από τους παίκτες του ΟΣΦΠ να μπουν στα αποδυτήρια και ξεκίνησε ένας μεγάλος κύκλος διαβουλεύσεων. Ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς τελικά μετά από μία ώρα συζητήσεων αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να μην αρχίσει ο αγώνας και να αναβληθεί.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου στο άκουσμα της απόφασης του διαιτητή και του παρατηρητή να μην γίνει το παιχνίδι. Επεισόδια υπήρξαν τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και απέξω, ενώ υπάρχει ένας αστυνομικός τραυματίας.

Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οπαδοί του τριφυλλιού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αρχικά ένας στη συνέχεια πολλοί περισσότεροι, και κατευθύνθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών.

Μεγάλα επεισόδια γίνονται και εκτός του γηπέδου, με τραυματισμό αστυνομικού ενώ η αποστολή του ΟΣΦΠ περίμενε στο γήπεδο ακόμη για να αποχωρήσει.

Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα γιατί τελικά χρειάστηκε τόσο πολύ ώρα για να αποφασίσει ο διαιτητής Παππάς την αναβολή, καθώς πέρασε μία ώρα και δεν αποκλείεται να υπάρχει ευθύνη και στην Αστυνομία για την όλη στάση της.

Επίθεση σε αστυνομικό

Επίθεση με καπνογόνο δέχτηκε στο κεφάλι αστυνομικός, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός βρισκόταν έξω από τη θύρα 12, όταν κάποιος βγήκε και του πέταξε στο κεφάλι ένα καπνογόνο.

Ο αστυνομικός σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Δείτε γιατί τελικά ο Παππάς δεν ξεκίνησε τον αγώνα, λόγω της φωτοβολίδας που έπεσε πάνω στον Φινμπόγκανσον

Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εισβολή οπαδών στο γήπεδο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Συλλήψεις και προσαγωγές

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν λήξει εδώ και λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από καρέκλα στο κεφάλι, φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ ελαφρότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ