Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αν και πέρασε μέσα από πυρά, με την αλλαγή του καλλιτεχνικού του διευθυντή και με πολλά οικονομικά προβλήματα, δείχνει ότι βρήκε πάλι τον βηματισμό του.

Με παρακαταθήκη τη σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Βούρου, τέως, και στο τιμόνι τον Γιάννη Αναστασάκη, νυν καλλιτεχνικό διευθυντή, το Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρουσιάζει την περσινή παραγωγή «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ.

Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ξεχωριστή οπτική και η ανάγκη, υπαγορεύονται από το «Δικαίωμα στη Διαφορετικότητα». Μέσα από τον Τρέπλιεφ και τις αποτυχημένες του προσπάθειες να καινοτομήσει, να αποτινάξει τις κατεστημένες φόρμες και να δικαιώσει μια νέα ματιά πάνω στην τέχνη, στήνεται μια παράσταση που υμνεί τη διαφορετικότητα, την κάθε προσπάθεια για αλλαγή, ακόμα και αποτυχημένη.
Ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου αντικατέστησε τον Γιάννη Βούρο στο ρόλο του Μπόρις Αλεξέγιεβιτς Τριγκόριν και μαζί του μεταξύ πολλών ηθοποιών, Κοραλία Καράντη, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας. Ένα κλασικό ανέβασμα, από αυτά που λείπουν.

Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Συγγραφέας και δημοσιογράφος ο Μηνάς Βιντιάδης έγραψε για το Κρατικό την παράσταση «Ο κάτω Παρθενώνας» που παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Ο Κάτω Παρθενώνας είναι ένας μικρός «οικισμός» με παγκάκια και σπηλιές κάτω από την Ακρόπολη, όπου ζει μαζί με άλλους, ο «Νεοάστεγος», ένας από τους δυο βασικούς ήρωες του έργου. Για να ζήσει πουλάει βιβλία, πλένεται σε δημόσιες τουαλέτες και τρώει στα συσσίτια του δήμου και της εκκλησίας. Ο άλλος, ο «Νεόπτωχος», μεγαλοστέλεχος επενδυτικής εταιρίας ζει στο μοντέρνο διαμέρισμά του, έχει χάσει όλη την οικονομική του δύναμη και βρίσκεται σε απόγνωση. Η τελευταία του ευκαιρία είναι να κάνει κάτι καλό για τα παιδιά του, κάτι που θα σώσει τελικά, την υστεροφημία του. Για να το πετύχει χρειάζεται έναν παρτενέρ σε αυτό το παιχνίδι.
Ο κινηματογραφικός Περικλής Χούρσογλου σκηνοθετεί τους Νίκο Γεωργάκη και Γιώργο Καύκα. Ο «Κάτω Παρθενώνας» είναι η δημοσιογραφική ματιά της καθημερινότητας.

Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Του Κουτρούλη ο γάμος» είναι η εύθυμη πλευρά του Κρατικού.
Μία αλέγρα παράσταση από τον Γιάννη Καλατζόπουλο με τον πάμπλουτο, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλη ράφτη από την Σύρα, να καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου. Ένας μεγάλος θίασος μεταξύ των οποίων οι, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Κλειω Δανάη Οθωναίου, χαρούμενη μουσική, φανταχτερά κοστούμια, πλούσια σκηνικά. Η χαρά της ζωής!

Κάτι τρέχει αυτή τη σεζόν με το ΚΘΒΕ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Ώρες λειτουργίας ταμείων
Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη – Κυριακή 8:30-21:30
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Τετάρτη – Κυριακή 16:30-21:30
Μονή Λαζαριστών: Τετάρτη – Κυριακή 16:30-21:30
Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ