Θεσσαλονίκη: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στον δρόμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στον δρόμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ παρουσιάζει στη Μονή Λαζαριστών την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road». Ωστόσο αυτό το Σάββατο, θα βγει πραγματικά στους δρόμους. Στις 12.00 ο θίασος θα παρουσιάσει απσπάσματα του έργου στην... πλατεία Αριστοτέλους.

Μια multimedia σύλληψη όπου το χιπ χοπ συναντά την κλασική μουσική, ο λόγος, το video και το χορό, μεταφέροντας στο σήμερα την πιο εμβληματική ερωτική ιστορία όλων των εποχών.

Θεσσαλονίκη: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στον δρόμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εδώ ο Σαιξπηρικός λόγος φωτίζει τις έννοιες της αγάπης, του μίσους, του ρατσισμού. Η παράσταση επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως, γιατί τόσο μίσος στον δρόμο; Γεννιέμαι διαφορετικός; Γεννιέμαι να μην μπορώ να αγαπηθώ, ή να μπορώ να αγαπηθώ μόνο από μερικούς; Ερωτήματα που βασανίζουν κυρίως τους νέους. Σκηνοθετεί ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης.

Θεσσαλονίκη: «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στον δρόμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ σκηνή ιδρύθηκε το 2008 και εχει παρουσιάσει συνολικά 6 παραστάσεις. Η σκέψη για τη δημιουργία της νεανικής σκηνής του Κρατικού ήταν πρωταρχικά για να συμβάλει στο έργο των εκπαιδευτικών. Να διευκολύνει την επικοινωνία τους με το θέατρο και να παράσχει υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση θεατρικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση. Για αυτο το λόγο, διοργανώνει μετά το πέρας της εκάστοτε παράστασης, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, συζητήσεις με τους συντελεστές καθώς και θεατρικές δράσεις, ενώ διανέμεται σχετικό εκπαιδευτικό υλικό στους δασκάλους/καθηγητές για περαιτέρω αξιοποίηση της εμπειρίας της θεατρικής παράστασης στην τάξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ