Ανήλικη Καμικάζι ετών... 11 - Στη Νιγηρία - iefimerida.gr

Ανήλικη Καμικάζι ετών... 11 - Στη Νιγηρία

στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει τα κορίτσια που απήγαγε πέρσυ η Μπόκο Χαράμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο κορίτσια ηλικίας μόλις 11 και 18 ετών είναι, σύμφωνα με τις Νιγηριανές αρχές, μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στις επιθέσεις αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη.

Οι επιθέσεις στις πόλεις Γιόλα και Κάνο, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 46 ανθρώπων, των τραυματισμό άλλων 123 και για τις οποίες υπεύθυνη θεωρείται η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και από δυο νεαρές γυναίκες καμικάζι.

Ανήλικη Καμικάζι ετών... 11 - Στη Νιγηρία | iefimerida.gr 0

(ο χάρτης των επιθέσεων, πηγή: CNN)

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Κάνο, για την μακελειό στην πόλη του, υπεύθυνα είναι δυο κορίτσια, ηλικίας 11 και 18 ετών, που ανατινάχτηκαν ταυτόχρονα στις 4 το απόγευμα, σκοτώνοντας περισσότερα από 15 άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, τα κορίτσια μεταφερθήκαν στον τόπο της επίθεσης από ένα βαν, το οποίο και αναζητείται.

Η Μπόκο Χαράμ είναι γνωστή ως μια από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις και είναι υπεύθυνη για την απαγωγή εκατοντάδων νεαρών παιδιών, τα οποία και χρησιμοποιεί στον «στρατό» της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόκο Χαράμ τρομοκρατία Νιγηρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ