Ο ιδιοκτήτης του Μπατακλάν: Ελπίζω να μη δολοφονήσουν αυτή την αίθουσα - iefimerida.gr

Ο ιδιοκτήτης του Μπατακλάν: Ελπίζω να μη δολοφονήσουν αυτή την αίθουσα

MPATAKLAN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζοέλ Λαλού, ιδιοκτήτης του Μπατακλάν έως πριν από δύο μήνες, ελπίζει ότι η αίθουσα θα συνεχίσει να λειτουργεί.

«Εχω μια τεράστια ελπίδα ότι με το κύμα της αλληλεγγύης που εκφράστηκε στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το Μπατακλάν θα συνεχίσει να υπάρχει, να μην δολοφονηθεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Ζοέλ Λαλού ήταν ιδιοκτήτης του Μπατακλάν από το 1976 ως το 2015 και το μετέτρεψε σε ένα κορυφαίο ναό της κουλτούρας και της σύγχρονης μουσικής.
Εδώ και κάποιο διάστημα ζει στο νότιο Ισραήλ. Η εβραϊκή καταγωγή του υπήρξε αιτία για πολλές απειλές εναντίον του Μπατακλάν τα τελευταία χρόνια, ενώ στην ανάληχψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται ως μια από τις αιτίες.

«Λίγο μετά τις επιθέσεις φοβήθηκα ότι οι τωρινοί ιδιοκτήτες θα παγώσουν την αίθουσα, θα την κάνουν ναό προσκυνήματος. Και ξέρετε, οι καλλιτέχνες είναι προληπτικοί», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πολλοί διστάζουν να ανέβουν σε μια σκηνή που γέμισε με πτώματα.
Αλλά αν η αίθουσα ξανανοίξει, στην πρώτη συναυλία ο Ζοέλ Λαλού εύχεται να είναι ανάμεσα στο κοινό, στην πρώτη σειρά.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Μπατακλάν ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η αίθουσα δεν θα λειτουργεί για ένα διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ