Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ «Κaos» στον Κεραμεικό στοχεύει να αλλάξει την εικόνα της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ «Κaos» στον Κεραμεικό στοχεύει να αλλάξει την εικόνα της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους κατοίκους του Κεραμεικού για να αλλάξουν τη μορφή της περιοχής.

Οι καλλιτέχνες από 27 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου θα δουλέψουν συλλογικά, θα πειραματιστούν με διαφορετικά ήδη καλλιτεχνικής έκφρασης και θα αλληλεπιδράσουν με τους κατοίκους του Κεραμεικού ώστε να δημιουργήσουν μία site-specific παρουσίαση σαν αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Πρόκειται για το project «Κaos» απο την ομάδα Pixel [13] που αποτελείται κυρίως από Γάλλους, αρχιτέκτονες, εικαστικούς, sound και video artists, οι οποίοι δημιουργούν παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, με στόχο την προσωρινή αλλαγή της εικόνας του. Το «Kaos» συνδιαμορφώνουν η πολιτιστική εταιρεία «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» από Λάρνακα και Αθήνα, η γαλλική κολεκτίβα Pixel [13] και Έλληνες καλλιτέχνες.

Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ «Κaos» στον Κεραμεικό στοχεύει να αλλάξει την εικόνα της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενα διαφορετικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ: Στόχος των καλλιτεχνών είναι να χαρτογραφήσουν τη γειτονιά του Κεραμεικού μέσα από προσωπικές ιστορίες των κατοίκων, το παρελθόν της, και κυρίως, μέσα από τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν το σημερινό της πρόσωπο.
Οι Έλληνες και Γάλλοι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο μια τελική παρουσίαση που θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις, όπως οπτικοακουστικές ψηφιακές εγκαταστάσεις, προβολές στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς και πλείστα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ «Κaos» στον Κεραμεικό στοχεύει να αλλάξει την εικόνα της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από 25 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου: το «kaos» θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και θα πραγματοποιήσει open session και συνεντεύξεις με ντόπιους φορείς, κατοίκους της περιοχής και άλλους καλλιτέχνες. «Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε μια βόλτα γύρω από την πλατεία Κουλούρη για να δούμε τον Κεραμεικό αλλιώς!» είναι το σύνθημα τους.
Με τη χρήση ποικίλων μορφών έκφρασης, οι Pixel [13] εξερευνούν κάθε πόλη, χώρα, πάντα σε συνεργασία και σε διάλογο με τους ντόπιους καλλιτέχνες και τους κατοίκους. Προηγούμενες δράσεις τους έχουν πραγματοποιηθεί στην Κορέα, στην Αίγυπτο και στην Τυνησία.

Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ «Κaos» στον Κεραμεικό στοχεύει να αλλάξει την εικόνα της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το project
«Kaos»
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου (7μ.μ - 10μ.μ) πλατεία Κουλούρη
Διεύθυνση: Στρατονίκης και Ελασιδών (μετρό Κεραμεικός)
Ελεύθερη είσοδος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kaos Κεραμεικός Αρχιτεκτονική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ