Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ - iefimerida.gr

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε το μακελειό στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Το γραφείο του Γάλλου εισαγγελέα επιβεβαιώνει ότι ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ είναι ο άντρας που σκοτώθηκε στην εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το πτώμα του βρέθηκε στο κτίριο που έγινε η έφοδος και αναγνωρίστηκε από τις Αρχές μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Washington Post (χθες), αλλά και η Derniere Heure (λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του εισαγγελέα) είχαν αναφέρει πως ο τζιχαντιστής είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στην περιοχή του Σεν Ντενί, ωστόσο δεν είχε ταυτοποιηθεί ακόμα.

Ποιος ήταν ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ | iefimerida.gr 0

Ο θάνατος του Αμπαούντ είναι «μία επιτυχία που απομακρύνει τον κίνδυνο ενεργειών αντεκδίκησης», λέει ο ειδικός στην τρομοκρατία Mathieu Guidère στο BFMTV. «Ευτυχώς, επειδή ο Αμπαούντ δεν ήταν ο καθένας, ήταν ένας πολέμαρχος, ένας εκπαιδευτής, ένας τεχνίτης, ήταν κάποιος πολύ σημαντικός στο γαλλικό δίκτυο των τζιχαντιστών, αυτό είναι μία μεγάλη ανακούφιση για όσους εργάζονται πάνω σε αυτό τον τομέα», προσθέτει.

Σύμφωνα με άλλον ειδικό, υπάρχει κίνδυνος το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιήσει τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ για την προπαγάνδα του. Όπως εξηγεί ο Claude Moniquet, το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές τού επέτρεψαν να πάει στη Γαλλία σημαίνει ότι τους ήταν περισσότερο χρήσιμος νεκρός, παρά ζωντανός, πάντα μιλώντας με «όρους προπαγάνδας».

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας
Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρει: «Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ μόλις αναγνωρίστηκε επίσημα, μετά από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εφόδου. Πρόκειται για το πτώμα που εντοπίσαμε μέσα στο κτίριο, διάτρητο από σφαίρες».

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ | iefimerida.gr 1

Ταυτοποιήθηκε και το πτώμα της Hasna Aitboulahcen

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με τον Guardian, αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Hasna Aitboulahcen είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε στην επιδρομή και που φέρεται να ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε πάνω της.

Το όνομά της και η σύνδεσή της με τον Αμπαούντ είχε μεταφερθεί από αρκετές πηγές μετά την επιδρομή στο Σεν Ντενί, με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να φέρονται ότι την παρακολουθούσαν ως πιθανό σύνδεσμο του εμπνευστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής.

Η Aitboulahcen είχε μία σύντομη συνομιλία με τους άντρες που πραγματοποίησαν την έφοδο. «Πού είναι ο φίλος σου;», τη ρώτησαν, για να πάρουν την απάντηση: «Δεν είναι ο φίλος μου». Μετά από λίγο μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε...

Η αστυνομία δήλωσε στο AP ότι το σώμα της είχε διαμελιστεί, ενώ μέρος της σπονδυλικής της στήλης προσγειώθηκε πάνω σε ένα περιπολικό, κάτι που έκανε δύσκολη τη διαδικασία της αναγνώρισης.

Συγχαρητήρια του Γάλλου Πρωθυπουργού στις αρχές

Ο Μανουέλ Βαλς, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επαίνεσε την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες επειδή εντόπισαν τα ίχνη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον οποίο αποκάλεσε εγκέφαλο αυτών των επιθέσεων».

«Θέλω να αναγνωρίσω την εξαιρετική δουλειά των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας», είπε ο Μανουέλ Βαλς καταχειροκροτούμενος από την Εθνοσυνέλευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ