Τάρτα με αχλάδια φθινοπωρινά - iefimerida.gr

Τάρτα με αχλάδια φθινοπωρινά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει αρχίσει η εποχή με τα αχλάδια, σε πολλές ποικιλίες. Προτιμήστε τα ελληνικά αχλάδια, υπάρχουν πεντανόστιμα. Αυτή η συνταγή έχει ένα πλεονέκτημα, περιέχει αμύγδαλα και ρούμι που δίνουν βαρύτητα στο φρούτο.

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτες
  • 3 αχλάδια ώριμα
  • 2 αυγά συν 1 κρόκος αυγού
  • 120 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο -Να είναι μαλακό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • Μισό ποτηράκι ρούμι

Εκτέλεση

  • Στρώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
  • Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στα δύο, βγάλτε τα κουκούτσια
  • Στίψτε τους λίγες σταγόνες λεμόνι από πάνω
  • Τοποθετήστε τα αχλάδια κομμένα (κόψτε τα και σε ροδέλες, για ομορφιά) στο ταψάκι
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη
  • Δουλέψτε λίγο, να ασπρίσει και να μαλακώσει
  • Προσθέστε την ψίχα αμυγδάλου, τα αυγά και τον κρόκο
  • Ανακατέψτε καλά, είναι η κρέμα που θα ρίξετε στο γλυκό
  • Ρίχτε την ομοιόμορφα πάνω από τα αχλάδια
  • Από πάνω τα φιλαρισμένα αμύγδαλα
  • Ψήστε το γλυκό στους 200 βαθμούς, σε χαμηλό ράφι, για 40 λεπτά
  • Οταν βγει από το φούρνο, στολίστε την με λίγη ζάχαρη άχνη
Τάρτα με αχλάδια φθινοπωρινά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα αχλάδια φθινοπωρινά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ