Νοσοκόμα τριπλασίασε το μισθό της μέσα από υπερωρίες - iefimerida.gr

Νοσοκόμα τριπλασίασε το μισθό της μέσα από υπερωρίες

δολάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ζαν Κέλερ, μια νοσοκόμα σε φυλακή της Καλιφόρνια τριπλασίασε τον μισθό της μέσα από υπερωρίες φτάνοντας το ετήσιο εισόδημά της στα $269.810 την περασμένη χρονιά.

Η Κέλερ δούλεψε το 2010 περισσότερο από κάθε άλλο υπάλληλο στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Συνολικά οι υπάλληλοι της πολιτείας συγκέντρωσαν περί τα 1,7 δισ. Δολάρια από μισθούς με τα μισά να προέρχονται από υπερωρίες.

Η κίνηση αυτή της Κέλερ αποτυπώνει μια γενικότερη τάση που έχει αναπτυχθεί στην Καλιφόρνια με τους υπαλλήλους να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν το μισθό τους. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι τραγελαφικό με δημοτικούς συμβούλους να αμείβονται παραπάνω από τον κυβερνήτη της πολιτείας!

Πολλοί πολίτες δηλώνουν εξοργισμένοι όπως ο Γκιλμπερτ Ραμίρεζ, ένας από τους 30.000 απολυμένους δασκάλους οι οποίοι διαμαρτύρονται για αλόγιστη σπατάλη από μέρους της πολιτείας . «Βράζει το αίμα μου όταν ακούω τις Αρχές να λένε ότι δεν έχουν να μας πληρώσουν».

Η πολιτεία πλήρωσε τα επιπλέον χρήματα στους υπαλλήλους- με τα οποία θα μπορούσε να καλύψει το μέσο όρο των μισθών περίπου 25.000 δασκάλων. Σημειώνεται οτι η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει έντονα δημοσιονομικά προβλήματα και αναγκάστηκε να προβεί σε περικοπές ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων κυρίως στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ