Μπουτάρης για τον φόρο στο κρασί: Η κυβέρνηση να αφήσει τα χαζά και να χτυπήσει την παρανομία - iefimerida.gr

Μπουτάρης για τον φόρο στο κρασί: Η κυβέρνηση να αφήσει τα χαζά και να χτυπήσει την παρανομία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά και ένας από τους πιο γνωστούς οινοπαραγωγούς στην Ελλάδα, κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει τα χαζά» και να χτυπήσει την παρανομία.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, είναι γεωργικό προϊόν με αλκοόλη» εξήγησε. «Καμία οινοπαραγωγός χώρα στον κόσμο δεν φορολογεί το κρασί της, ούτε καν η Γερμανία», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης που όπως είπε το ζήτημα είναι να περιοριστεί η παράνομη εμφιάλωση τσίπουρου και άλλων αποσταγμάτων οίνου.

«Κυκλοφορούν πάνω από 50 εκατ. μπουκάλια παράνομο τσίπουρο το χρόνο, που σημαίνει απώλειες 250 εκατ. ευρώ για το κράτος ετησίως», ανέφερε.

«Το κρασί υπάγεται αυτή τη στιγμή σε μηδενική φορολογική κλίμακα, αν μπει έστω και ένα λεπτό φόρος και άρα ενταχθεί στις κλίμακες, ποιος με διαβεβαιώνει εμένα ότι δεν θα έρθει του χρόνου ένας χαζός υπουργός να πει "βάλε φόρο ένα ευρώ"», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε οτο «πραγματικά, τα 40 ευρώ το εκατόλιτρο, είναι λίγη επιβάρυνση, θα απορροφηθεί στο κόστος, αλλά θα επιβαρυνθεί το σταφύλι, και έτσι η πολιτεία τιμωρεί τους νόμιμους».

Πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης αντί της επιβολής του φόρου στο κρασί είναι να αλλάξει η κλίμακα σε άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως το ουίσκι: «Το 1995 το ΦΠΑ στο κρασί ήταν 8% και στο ουίσκι 32%, τώρα είναι 23% και τα δύο, ποιος ωφελήθηκε»;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μπουτάρης φόρος κρασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ