Η ΠΓΔΜ υψώνει σιδερένιο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων - iefimerida.gr

Η ΠΓΔΜ υψώνει σιδερένιο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μπουλντόζες και τρακτέρ η ΠΓΔΜ υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οπως γράφει και η «Καθημερινή», ήδη διαμορφώνουν τον χώρο και ανοίγουν τρύπες ώστε να τοποθετήσουν πασσάλους, στους οποίους θα περαστούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και θα φράξουν έτσι τη βασική δίοδο των προσφύγων που καταφθάνουν από την Ελλάδα.

Με το «κλείσιμο» της μεθορίου της με την Ελλάδα, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (και) από άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται. Το ρεπορτάζ της έντυπης Καθημερινής, καθώς και η φωτογραφία, είναι από το σημείο όπου και θα απλώνεται ο φράκτης από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου και οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό.

Με αυτό τον τρόπο η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (και) από άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται. Μεταφέρει έτσι την πίεση στην Ελλάδα, η οποία απειλείται με «ασφυξία», αφού τα προσφυγικά κύματα μη μπορώντας να εκτονωθούν προς τον βορρά, ούτε φυσικά να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο, θα πλημμυρίσουν την ανέτοιμη, όπως όλα δείχνουν, για μια τέτοια κοσμοπλημμύρα, χώρα. Στην Ειδομένη, που εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες, 5.000 έφτασαν χθες, 4.600 την Τρίτη και 6.892 τη Δευτέρα, επικρατεί ατμόσφαιρα ανησυχίας.

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Χρ. Γκαντενούδας είπε στην «Κ» πως ενημέρωσε τον αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης υπουργό Γ. Μουζάλα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής φράχτη από τους γείτονες, επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή με τη συσσώρευση προσφύγων από τον νότο. «Πράγματι άρχισαν να δουλεύουν μηχανήματα πίσω από τα σύνορα. Έχουν ανακοινώσει τρία κέντρα υποδοχής και καταγραφής, στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και το Κιλκίς, αλλά δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Όταν ρώτησα τον υπουργό τι θα γίνει εάν καθηλωθούν εδώ μερικές χιλιάδες άνθρωποι, μου απάντησε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, το οποίο όμως αρνήθηκε να μου αποκαλύψει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατασκευή φράχτη ΠΓΔΜ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ